Tarihin Sisli Perdesi Aralanıyor

Sinop’ta STK temsilcileri tarafından oluşturulan “30 Kasım Komitesi” Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan’ı makamında ziyaret etti.

Tarihin Sisli Perdesi Aralanıyor

  30 Kasım 1853'te 2 bin 800 askerimizin şehit olmasıyla sonuçlanan, ancak tarihin tozlu raflarına kaldırılan Sinop Baskını dosyasını bir grup Sinoplu tekrar aralıyor. Kendi aralarında komite oluşturan Sinoplular bir dizi etkinliğe hazırlanıyor. Sivil toplum örgütü temsilcilerinin birlikteliğinde oluşan grup, her yıl gelenekselleştirilmesi planlanan etkinlikler için çalışma başlattı. Sinop Limanı'nda tarihin karanlık sularına gömülen 2 bin 800 şehidin tekrar hatırlanması adına başlatılan çalışma kapsamında grup üyeleri protokol ziyaretleri yaparak destek istiyor. 

Önceki günlerde Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan'ı ziyaret eden komite üyeleri, bu kez İl Müftüsü Mustafa Erkan’ı ziyaret ederek, etkinliklerle ilgili destek istediler. İl Müftüsü Mustafa Erkan ise, bu tür etkinliklere her zaman ve her platformda destek olacaklarını belirterek, “Sinop’un ve ülkemizin milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, memleketimizin tanıtımına katkı sunduğunuzdan ötürü üyelerinize çok teşekkür ediyor, çalışmalarınızdan Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum” dedi. 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2014, 17:00
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER