Tasarım Yaşar Usta’dan

Kış aylarının gelmesiyle birlikte ilçemizde bir çok evde sobalar yanmaya başladı.

Tasarım Yaşar Usta’dan

Soba kültürünün halen devam ettiği ilçemizde vatandaşın bu hususta en gerekli duyduğu şey ise tabii ki kül kovaları. Vatandaşlarımızdan bazıları maalesef kül kovalarına erişemediği için zaman zaman küllerini çöp kutularına boşaltıyor ve bu da çevreye olumsuz görüntüyle beraber kovalara zarar veriyor.

Vatandaşın talebi üzerine harekete geçilmesini söyleyen Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI’nın talimatları doğrultusunda Belediye Demirci Ustası Yaşar YILMAZ (Çin Çin Yaşar) kullanılmayan bidonlardan bir eser meydana getiriyor. İlk olarak kullanılmayan varillerin boyanmasıyla yeni bir görünüme kavuşturan boyacılar daha sonra bu bidonları Yaşar Usta’ya teslim ediyorlar. Demir Atölyesinde çalışmalarını yürüten Yaşar Usta özel olarak ölçtüğü bidonları yine ölçülü ve özel biçimde keserek hizmete hazır hale getirip Belediyeyi büyük bir maliyetten kurtarıyor.

Kış aylarında en büyük ihtiyaçlardan birisinin kül bidonları olduğunu vurgulayan Başkan BELOVACIKLI ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Gerze’mizde soba kültürü halen devam ediyor. Bu doğrultuda da soba yakan vatandaşlarımızın en büyük ihtiyaçları mahallesinde kül dökeceği bir bidon. Bu doğrultuda Demirci Ustamız Yaşar YILMAZ’ın yaratıcılığından faydalanmaktayız. Oldukça modern ve çağdaş bir görünüme sahip olan ilçemizde Çöp Kutuları kadar Kül Bidonlarının da görünümü oldukça önemliydi. Bu doğrultuda bünyemizde ki işçiler tarafından bidonlar boyandıktan sonra Yaşar Usta tarafından özenli biçimde elden geçirilip hizmete hazır hale getiriliyor. Böylelikle bir çalışmamızdan daha tasarruf edip gerekli hizmeti sunmuş oluyoruz.” Dedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Çakıcı
Çakıcı - 5 yıl Önce

Arkadaş habere bakyaa.vAllahi şaka gibi. Bildiğimiz fıcıyı ortadan ikiye kesmişler kova yapmışlar . Usta sanki uzayda mercan bulmuş gibi hissetmiştir kendini. Allah akıl fikir versin

sdf
sdf - 5 yıl Önce

uffffbe ne büyük tasarım :sadasd

Yaşamın ortası
Yaşamın ortası - 5 yıl Önce

Aklınıza geleni faaliyete dökemiyecek kadar miskinken elinden gelen icraat yapmış bı ustanın emeğini basite indirgemek sizin gibilerin en kolay yaptığı iş zaten..

Çakıcı
Çakıcı - 5 yıl Önce

Yaşamın ortası ... Yoksa fıçıları boyamasinida senmi yaptın

banner381
SIRADAKİ HABER