“Taşıma Su İle Değirmen Döndürüyorlar”

Yaykıl köyündeki Yeni Saray Tekstil susuzluktan kıvranıyor.

“Taşıma Su İle Değirmen Döndürüyorlar”

  İlçemiz Yaykıl köyü sınırları içinde yaklaşık 5 aydır faaliyetini sürdüren, 90 civarındaki işsize istihdam sağlayıp, 1.000 TL.varan ücret ödeyerek ilçe ekonomisine önemli katkı sağlayan Yeni Saray Tekstilde had safhada su sıkıntısı yaşanıyor. Tekstil çalışanlarından, sıkıntının yaz başından beri aralıksız devam ettiğini, kullanma sularının tankerler vasıtasıyla işletmeye getirildiğini, içme sularının ise çalışanlar tarafından bidonlarla yakınlardaki kaynaklardan taşındığını öğrendik. Durumu yerinde görmek için gittik manzara kelimesi kelimesine işçiler tarafından bize anlatıldığı gibi idi.

  Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Yeni Saray Tekstil işvereni Fazlı Arat;

Çalışanların ifadelerini doğrulayarak,” gördüğünüz gibi her şey ortada, söylenecek fazla bir şey yok, su sıkıntısı yaz başından beri devam ediyor. Sorunumuzu yetkililere ilettik, hemen akabinde 3-5 gün sularımız aktı, sonra yine kesildi. Burada taşıma su ile değirmen döndürmeye çalışıyoruz. Personel nerede ise su taşımadan iş üretmeye fırsat bulamıyor. Bu şartlarda daha fazla dayanabileceğimizi sanmıyorum. Ben ve çalışanlarım soruna acilen çözüm getirilmesini bekliyoruz” dedi.

Gittik, gördük, paylaştık.

Yetkililerin dikkatine..!


















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2012, 12:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
yakışan bumu?
yakışan bumu? - 12 yıl Önce

ilçeye ve köylerine istikdam sağla suyun olmasın pes yani.

nermin
nermin - 12 yıl Önce

haberi yapanı tebrik ediyorum, bu çağda suyun olmayışı gerçekten şaşırtıcı

nazan yılmaz
nazan yılmaz - 12 yıl Önce

ilcemizde işziz varderler vatandaş iş imkanısalar onuda böyle yıpratırlar ondansonra kahveköşesinde dedikodu yaparlar köyde işyeri yapılana bak bes nediyelim

mustafa
mustafa - 12 yıl Önce

ilçe ekonomisine büyük oranda katkı sağlayan böyle bir işletmeye destek olunması gerekmektedir.istihdam sorununun yaşandığı bölgemizde 100 e yakın kişiye iş imkanı sağlayan bir işletmeye destek olunması ve sonuna kadar desteklenmesi gerekir.inşallah yerel yöneticilerimiz bu soruna el atarlar ve sorunu çözerler.

vatandas
vatandas - 12 yıl Önce

be kardesim sorarim yetkililere istihdam yatirim yapmis okyanusu gecmis siz yetkili bir nova suda boğulmak gibi olmus nerede belediye. nerde denetim nerde. bu 90kisi calisan hicmi lavabo ihtiyaci olmaz

gerzeliyim
gerzeliyim - 12 yıl Önce

soruyorum yetkililere gerzeiçin bu sorun iyimi taktir sizin yazık

EMRE
EMRE - 12 yıl Önce

bende dün aşam deymen çövürdüm abim odadan govdu

banner381
SIRADAKİ HABER