TBMM Ne Yapıyor?

CHP Grup Başkanvekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesi cevaplandı.

TBMM Ne Yapıyor?

  Altay,18 Temmuz 2014 tarihinde TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e cevaplandırılmak üzere yazılı bir soru önergesi sundu.

  Altay, önergesinde” Anayasanın ve TBMM İçtüzüğün milletvekillerine vermiş olduğu bu yetkiyi kullanarak Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’ya bu göreve atandığı 24 Ocak 2013 tarihinden bu yana yanıtlanması istemiyle 14 adet yazılı soru önergesi yöneltmiş bulunmaktayım. Ancak bir yıl altı aylık bu süre zarfında eğitim sistemimizi yakinen ilgilendiren ve sorunların çözümüne ışık olabilecek sorularıma bir yanıt verilmemiştir.

1)      Milli Eğitim Bakanı’nın T.C Anayasasını ve TBMM İçtüzüğünü dikkate almayan bu tutumuna yönelik TBMM Başkanı olarak bir girişiminiz olacak mıdır?

2)      Bir buçuk yıllık süre içerisinde hiçbir soruma yanıt verilmemesi TBMM Başkanlığı’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile arasındaki bir iletişim eksikliğinden mi kaynaklanmaktadır?

3)      Soru önergelerim hangi tarih- sayı ve evrak numaraları ile Milli Eğitim Bakanlığına ulaştırılmıştır? ”şeklinde sorulara yer verdi.

Önerge üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, “ İçtüzük ’ün “yazılı sorunun cevabı” başlıklı 99’uncu maddesinin; yazılı sorular, Başbakanlığa veya ait olduğu bakanlığa gönderildiği tarihten itibaren en geç on beş gün içinde cevaplandırılır./ Başkan bu süre içinde cevaplandırılmayan yazılı sorular için Başbakan’ın veya ilgili bakanın dikkatini çeker. / Yazılı sorular, dikkat çekme yazısının gönderildiği tarihten itibaren on gün içinde de cevaplandırılmazsa, önergenin süresi içinde cevaplandırılmadığı gelen kâğıtlar listesinde ilan edilir.” Hükmü uyarınca Başkanlığımızın süresi içinde cevaplanmayan yazılı soru önergelerinin Gelen Kâğıtlar Listesinde ilan edilmesi dışında bir yetkisi bulunmamaktadır.

Bununla birlikte soru önergelerine cevap verilmediği ve verilen cevapların şekil ve içerik açısından uygun olmadığına yönelik milletvekillerince Başkanlığımıza başvurular yapılması üzerine çeşitli girişimlerde bulunulmuştur. TBMM Başkanı Cemil Çiçek imzasıyla Başbakanlık, Başbakan yardımcılıkları ve bakanlıklara ve/veya TBMM ile ilişkilerinden sorumlu Başbakan yardımcılığına yazılan yazılar ile soru önergelerine süresi içinde cevap verilmesi ve verilmesi gereken cevapların TBMM’nin saygınlığına uygun olacak şekilde süresi içinde, resmi yazışma kuralları dikkate alınarak, soruları tam olarak karşılayan, yeterli ve tatminkâr nitelikte hazırlanması rica edilmiştir.” Şeklinde cevap verdi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 10:21
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER