Teşekkürler Özcan Erdoğan

Şu anda İçişleri Bakanlığında Mülkiye Müfettişliğinde görev yapan Özcan Erdoğan, 1984 ile 1986 yılları arasında kaymakam olarak görev yaptığı İlçemizi ziyaret etti.

Teşekkürler Özcan Erdoğan

1984 ile 1986 yılları arasında Gerze Kaymakamı olarak görev yapan Özcan Erdoğan, görevli olarak geldiği Sinop’tan, eski görev yeri olan İlçemize ziyarette bulundu.

Görevli olarak geldiği Sinop’tan İl Valimiz Dr. Ahmet Cengiz ile beraber İlçemize gelerek İlçe Kaymakamımız Metin Kubilay’ı ziyaret eden Özcan Erdoğan, o dönem Gerze Belediye Başkanlığı yapan Zahit Demirkol ve Cevdet Büyük’le de bir araya gelerek hasret giderdi.

Eski günlerin hoş sohbetlerle anıldığı birliktelik sonrası Gerze Belediyesi’ni de ziyaret eden Erdoğan, hafta sonu tekrar Gerze’ye geleceğini söyledikten sonra Sinop’a döndü.

Daha sonra bilgisine başvurduğumuz Zahit Demirkol, Özcan Erdoğan’ın Gerze’de görev yapan kaymakamların arasında çok ayrı bir yeri olduğunu anlattı.

Halk Eğitim Merkezi’nin onun döneminde çok aktif olarak çalıştığını belirten Demirkol, O’nun döneminde Gerze’nin çağ atladığını söyledi.

Zahit Demirkol sözlerine şöyle devam etti;

“Kaymakamımız Özcan Erdoğan, çalıştığı dönemde Gerze’de pek çok ilki yaşattı. Halk Eğitim Merkezinde açtığı kurslarla Gerze Köylüsüne altın bir çağ yaşattı. Örneğin ilk halı kursu o dönemde açıldı ve ertesi festivalde tam 3 kamyon dolusu halı satıldı. "KARADENİZ’DE BİR TURİZM VİTRİNİ" adlı kitap 1985 yılında onun zamanında basıldı. Gerze’nin turizm potansiyelini görmüş, tarihini yaşatmak ve bugünlere taşımak için eşsiz bir çalışma sunmuştu. Belediyeyle sürekli işbirliği içinde ve halkla iç içe olan Kaymakamımız Sinop’ta ilk otomatik santralin Gerze’ye kurulmasını sağlamıştı. O yıllarda Türkiye çapında yapılan 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde yurt dışından gelen 225 öğrencinin Gerze’de konaklamasını sağlamış, İlçemizin misafirperverliğini tüm dünyaya göstermesine öncülük etmiştir. Gerçi şu anda kaldırılmış olsa bile şu anda Uğur Mumcu meydanı diye anılan yerde Atatürk’ün gençliğe hitabesini anıtlaştıran odur. Şimdi anlatamadığım bir ço güzelliğin mimarı olan kaymakamımız Özcan Erdoğan’a Gerze adına şükranlarımı sunuyorum.”

Özcan Erdoğan kimdir?

1958 yılında Aydın’ın Karacasu ilçesinde dünyaya gelen Erdoğan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü’nü bitirdi.

Okulu bitirdikten sonra, Kaymakam mesleğine Muğla’da Kaymakam adayı olarak başladı. Sırasıyla Sinop-Gerze, Diyarbakır-Hani ve Çınar Kaymakamlıklarında bulunan Özcan Erdoğan, Körfez savaşı öncesi ve sonrasındaki Doğu ve Güneydoğu’nun son derece hassas olduğu, terörle mücadelenin daha bir önem kazandığı dönemde Diyarbakır’da Olağanüstü Hal Bölge Vali Yardımcılığı yaptı. Bu sürede özellikle Bölgede etkin ve güler yüzlü bir yönetimin oluşturulması yanında sivil toplum örgütlerinin koordinasyonu ile Peşmerge ve Sığınmacılar ve Bölgenin Sosyo-ekonomik yönden kalkındırılması için yapılan çalışmalarda görev aldı.

Daha sonra Mülkiye Müfettişliğine atanan Erdoğan, 1994 yılında Güneydoğu Sorunu ve Çözüm Önerileri raporunu hazırladı. 1996-1997 döneminde Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulunda ülke gündeminin ilk sırasını teşkil eden bölücü terör ortamının ortadan kaldırılabilmesi için alınması gereken Sosyo-ekonomik tedbirler ile her şeyden önemlisi güven ortamının oluşturulmasına yönelik çalışmalar yaptı.

55. Cumhuriyet Hükümeti döneminde Başbakanlıkta Danışman olarak görev aldı. Bu dönemde ağırlıklı olarak;

Doğu ve Güneydoğu’nun yeniden yapılanması, Olağanüstü halin geleceği, GKK Müessesesi, Pişmanlık Yasasının uygulanması, Terör nedeniyle bölgede yaşanan yer değiştirmeler, Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi, Bölgede Acil Destek Programının Uygulanması ile Bölgede Sivil Toplum Örgütleri’nin yönlendirilmesi gibi önemli proje ve çalışmaları yönlendirdi.

Özcan Erdoğan, evli ve bir çocuk babası.










YORUM EKLE
YORUMLAR
HÜSEYİN BODUR.
HÜSEYİN BODUR. - 12 yıl Önce

Gercektende ,GERZE ye gelmiş , gitmi,ş ve görev yapan kaymakamlarımızdandır.sajkin duruşu, konulara hakşimiyeti, efendiliği ve halka yakın duruşu ile GERZE halkından biri olarak o zamanlarda siyesetci kimliğimle değil biz GERZE li olarak kendisinden gerek bizler esnaflar olarak ve gerkese GERZE liler ile GERZE köylüleri çok memnundu...Onu görünce inanın çok memnun oldum hemen anımsadım ve içimde bıraktığı iyi intibalarından dıolayı elimden ve gönlümden geleneleri buraya aktarma luzumunu hissettim.ALLAH;;; sağlık, afiyet, huzur ve bereket dolu yarınlarda DEVLET ve MİLLETE güzel işler yapmasını nasip eylesin böyle değerlere günümüzde rastlamak çok zor hatta kaymakamların çoğunun yanına bile yaklaşamyabiliyorsunuz...Siz hep böyle kalın, saygılarımla...YAKUP AĞA KONAĞININ ALTINDAKİ BAKKAL VE MANAV SAHİBİ...GAZETE ESKİ MUHABİRİ VE ESKİ ANAP YÖNETİM KRL ÜYESİ...HÜSEYİN BODUR....05372455157...İ.B.B ZABITA MEMURU ..İST..

ramazan cıracı
ramazan cıracı - 11 yıl Önce

kendilerini yakınen tanıma fırsatı bulduğum tanımaktanda onur duyduğum en değerlı dost ve abıme en icten saygılarımla..ramazan cıracı ıykı varsın abıcım.

Vedat ALPARSLAN
Vedat ALPARSLAN - 10 yıl Önce

kendi̇leri̇yle i̇ç i̇şleri̇ bakanliğinda tesadüfen taniştim.bir trakyalı olarak gerçekten dil ve ırk ayrımı yapmadan benimle o kadar ilgilendi ki;pes dedirtecek derecede ılımlı ve olumlu bir insan. ülkemin bu gibi insanları çok güzel bir göreve getirmelerini arzu etmekteyim. iyi ki tanışmışım. büyükmandira sulama koop.bşk / kirklareli̇

banner381
SIRADAKİ HABER