Tiyatro Dolu Bir Gece

Gerze Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü sanatseverleri tiyatroya doyurdu.

Tiyatro Dolu Bir Gece

 Belediyemiz Kültür ve Sanat Merkezi'nde 10 Nisan 2016 günü akşamı gerçekleştirilen tiyatro gösterilerine Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.

  "Pusuda" ve "Bayrağımızın Gölgesinde" isimli iki tiyatro oyunu sergileyen topluluk, Kültür ve Sanat Merkezi'ni dolduran vatandaşlarımızı hem güldürdüler hem hüzünlendirdiler. İlk olarak sergilenen "Pusuda" adlı tiyatro oyununda "Yılanoğlu, Bostancı Yaşar ve Dursun" arasında geçen komedi ağırlıklı oyun sergilendi. İzleyenlerin kahkahalara boğdu ve bol bol alkış aldı.

 Ardından, "Bayrağımızın Gölgesinde" isimli tiyatro oyunu sergilendi. Vatan, özgürlük ve bayrak aşkının konu edindiği oyunda ülkemizin Kurtuluş Savaşı yılları anlatıldı. Kadını, çocuğu, genci ve yaşlısı herkesin seferber olduğu, öğrencilerine vatan, bayrak ve hürriyet aşkını aşılayan bir öğretmenin, vatanımızın düşman işgalinden kurtulması için orduya katılması ve yaşadıkları anlatıldı. Oyun izleyenlere adeta o günleri yaşattı ve duygusal anlar yaşandı. Oyunun sonunda ayakta alkışlanan ekip, Kültür ve Sanat Merkezi'mizi dolduran vatandaşlarımızla birlikte İzmir Marşı'nı söyledi ve ardından Belediye Başkanı Osman Belovacıklı oyunculara çiçek vererek tebrik etti.

    Belediye Başkanı yaptığı konuşmada; "Olumsuz hava koşullarına rağmen Kültür ve Sanat Merkezi'mizi dolduran, emekçinin hakkını veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu ülke kolay kazanılmadı. Yaşasın TÜRKİYE CUMHURİYETİ." dedi.



















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2016, 14:26

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
H.Çakır
H.Çakır - 8 yıl Önce

oyunu izleyenleri yazmışsınız da, bu oyunda emeği geçenleri ve bu oyunları sahneye koyanların isimleri nerede. bir haberi hazırlarken o habere konu olan ve emek harcayan kişileri de onurlandırmanız gerekmezmi. gözlerim oyuncu ve yönetmeni aradı haber içeriğinde ama yok.

banner381
SIRADAKİ HABER