Trafik cezaları iptal olurmu?

ÇETKODER'DEN ARAÇ SÜRÜCÜLERİNE UYARI AMAÇLI TRAFİK CEZASI AÇIKLAMASI.

Trafik cezaları iptal olurmu?

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Araç sürücülerini uyararak, Fahri Trafik Müfettişlerince sürücülerin arkasından onların gıyabında kesilen cezalara itiraz edilmesini istedi. 

 

“İtiraz edin hakkınızı arayın”

 

YASAYA VE KANUNA AYKIRI

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Yürürlükteki mevzuatlar belli. Karayolları trafik kanunu belli.. Kabahatler kanunu belli. Hal böyle iken, sizlerin gıyabında sizin arkanızdan bir bakıyorsunuz trafik ihlali nedeniyle bir trafik fahri müfettişinin tuttuğu tutanak size intikal ettiriliyor. Çoğunlukla aracın tescil olduğu adrese gidiyor. Çünkü kullanıcının kim olduğunu bu kişilerin bilmesi mümkün değil. Plakaya göre yazıyorlar. Gönderilen tutanak bazen elinize geçmiyor. Bazense geçiyor. Hemen itiraz edin. Yoksa suçu kabul etmiş sayılırsınız ve sizden 140 TL yi alırlar. Tabiî ki suçun büyüklüğü ve suç ihlalinin derecesine orantılı olarak bu rakam artacak ve inecektir. Çünkü Fahri trafik müfettişinin sizi ne ile suçladığına bağlı” dedi.

 

İTİRAZ ETTİM VE CEZAYI KALDIRTTIM

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ Benim başıma bununla ilgili bir olay geldi. Doğum yerim memleketim Mersin. Ankara’da işim gereği bulunmaktayım. Hafta sonları Cuma- Cumartesi-Pazar günleri ise memleketim Mersin’deyim. 13.12.2001 günü evime PTT tarafından bir not bırakıldığını evimizin kapalı olmasından dolayı tebligatın muhtara verildiğini öğrendim. 2 gün sonra Muhtardan temin ettim. Bu bir Trafik cezası ihbarnamesi idi. Zarfı açtım. Karşıma fahri trafik müfettişinin talebi doğrultusunda hazırlanan ve beni kırmızı ışıkta geçmek ile suçlayan tutanakları ve ceza ihbarnameleri çıktı. Konunun detaylarını ekte sunduğum wörd dosyada bulacaksınız. Hemen dilekçemi yazarak süresi içinde vakit kaybetmeden söz konusu cezaya ve müfettiş raporuna hukuki gerekçeleri ile itiraz ettim. Mahkeme ise 20.12.2012 günü bunu karara bağlamış. Bu gün tebliğ aldım. Ceza kaldırıldı. Yani red edildi. Haksız ve usulsüz kesildiği ortaya çıktı. Tüm tüketicilere duyuruyorum ve özellikle araç sürücülerine duyuruyorum. Bu konu ile ilgili Yerel Mahkemenin verdiği ve kesin nitelikli karar ektedir. JPG (fotoğraf olarak) Benim mahkemeye yazdığım ve verdiğim dilekçe örneği ise wörd dosya olarak ektedir. Lütfen sağlıklı bir kamuoyu oluşturalım ve insanlarımız mağdur edilmesinler. Aynı durumda olan diğer mağdurlarda benzer dilekçeler ile kendi bölgelerinde bu itirazları yapabilirler. Hatta ekine benim karırımı örnek olarak da koyabilirler” dedi.

 

Ek: 1- Mahkemenin cezayı kaldırdığına dair kararının fotoğraf hali.

Ek.2 – Benim mahkemeye sunduğum dilekçenin örneği ve içeriği… Mağdur olanlara örnek olsun diye.

 

 

 

Önemli NOT:

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş  “Bizler yaptığımız hizmetler karşılığında her hangi bir ücret almıyoruz. Biz gönüllü, ücretsiz hizmet veren bir kuruluşuz. Siz tüketicilere her zaman Yardıma hazırız. Yeter ki bize ulaşın.  Bize,  [email protected]  adresinden elektronik posta yolu ile ulaşabilir dert ve sıkıntınızı, şikâyetinizi aktarıp bilgi alabilirsiniz.  Ayrıca çok sıkışırsanız bizi mesai saatleri içinde  0.535.475.70.06  nolu dernek telefonumuzdan arayabilirsiniz.. Sizlere Teknik, hukuki, yasal bilgiyi ücretsiz vermeye hazırız.  Tüketiciler karşılaştıkları yanlışlar ve usulsüzlükler karşısında nasıl hareket edecekler, nereye başvuracaklar, gerekirse dilekçeleri, usul hakkında her tür bilgiyi ücretsiz olarak sunarız. Ayrıca Tüketiciler Bize İnternet ortamından da ulaşabilirler. Google arama motorunda bize ait olan //groups.google.com.tr/group/cetkoder  grubuna girip yazışma ve bilgi verme grubumuza kaydolabilir ve oradan da bizimle yazışabilirler.













Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2012, 09:16
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER