Trafikte Kameralı Denetleme

Trafik hizmetlerinde hem şoförleri hem de denetim yapan polisleri rahatlatacak bir uygulama geldi.

Trafikte Kameralı Denetleme

  Sinop İl Emniyet Müdürlüğü, trafikte gerçekleştirilen kontrol ve denetimleri kapsayan yeni bir uygulamaya geçildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı tarafından 15.07.2014 tarihinde yürürlüğe konulan  Trafik Hizmetlerinde Şeffaflık ve Güven Projesi  ile trafik hizmetlerinde  gelişen teknolojinin etkin bir şekilde kullanılması, polis-halk ilişkisinde şeffaflığın arttırılması, yaşanmakta  ve yaşanabilecek olan sorunların önüne geçilmesi ve etkin bir denetleme ortamı oluşturulması amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda Emniyet Müdürlüğümüzde görevli 14 personele ses ve görüntü kaydı yapan yaka kameraları verilerek kullanıma başlanmıştır.

Her türlü hava koşullarında gece-gündüz kullanılabilen yaka kameraları ile 8 saat kesintisiz görüntü alınabilmektedir. Özel hayatın gizliliği kuralına azami ölçüde riayet edilerek yapılacak uygulamada,  trafik ekiplerimiz sürücülerle görüşmeye başlarken “Yapacağımız tüm işlemler kamerayla kayıt altına alınacaktır” uyarısında bulunacaktır.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 15:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
HA
HA - 10 yıl Önce

kayit altina sadece garip gurebami yoksa hatiri sayilir kişilerde alinacakmi bakalim görelim ama dokunamazlar dokunulmazlara............

banner381
SIRADAKİ HABER