Tufan Bilgili Gerze’de

Sinop’tan Gerze ‘ye gelerek Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Tufan Bilgili Gerze’de

Sinoplu Tufan Bilgili yeni yayınlamış olduğu Sinop ve Çocuk isimli kitabını armağan etmek üzere 9 Ağustos 2017 Çarşamba günü Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ‘yı makamında ziyaret etti. Kitabının oluşum süreci ile ilgili bilgiler veren Tufan Bilgili’ye ziyaretinde arkadaşı İsmail Deveci de eşlik etti. Kitaba ulaşmak isteyenler kitabı Gerze Belediyesi’nden temin edebildiği gibi Gerze’deki halk kütüphanelerinden de alıp okuyabilirler.

Kitap, hayatın hengâmesi içinde geçen zamanın farkına dahi varamadığımız süreçlerde yaşamamızda oldukça fazla yer kaplayan sokak oyunlarının günümüzde internet  ve telefon oyunları nedeniyle azaldığını hatta yok olduğunu yirminci yüzyılın yarısında yaşamış bir çocuk gözüyle anlatarak günümüzü değerlendiriyor.

Tufan Bilgili Kimdir?

Evli ve bir çocuk sahibi olan yazar; 1956 yılında Sinop’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Sinop’ta tamamladı. 1979’da Sinop Eğitim Enstitüsü’nü bitirdikten sonra Çorum’un İskilip ilçesinde sınıf öğretmenliği yaptı. Dört yıl Ağrı Patnos’ta, iki yıl Samsun Alaçam’da altı yıl Sinop’ta sınıf öğretmenliği yaptıktan sonra 1993 yılında Hacettepe Üniversitesi E.Y.T.P.E bölümünü bitirdi. Edirne, Sinop ve Samsun illerinde Eğitim Müfettişi olarak görev yaptı.2001 yılında “Türkçe Eğitiminde Uygulamalar” isimli kitabı Sinop Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından basıldı ve dağıtıldı. Meslek yaşamı esnasında yerel gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Halen yerel bir gazetenin köşe yazarlığını sürdürmektedir.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2017, 15:15
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER