Turizmin İlçemiz İçin Önemi

Gerze Belediyesi 40. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında panel düzenlendi

Turizmin İlçemiz İçin Önemi

  Gerze Belediyesi 40.Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında saat 18 00 de İskele Çay Bahçesinde Prof. Nevzat Aypek ve Yard. Doç. Dr. Alpay Tırıl’ın panelist olarak katıldığı “Turizmin İlçemiz İçin Önemi” isimli panele yer verildi. Panele Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi.
 Prof. Nevzat Aypek kırsal turizmin üzerinde durarak şunları söyledi; Kırsal turizm, hem kırsal yerleşmelerle iç içe olan, hem de doğal kaynaklara dayalı bir turizm türüdür. Birçok olumlu etkilerinden dolayı, turizmde gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde, var olan turizm türlerinin alternatifi ya da tamamlayıcısı olarak, önemi her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Türkiye’de de kırsal turizm, sayısız yararları göz önüne alındığında ülkemiz turizmine büyük destek verebilir. Başta, turizmin yıl içinde belirli aylardaki yoğunluğunun azaltılmasında etkisi olabilir ve turizmin ülke coğrafyasındaki eşitsiz dağılışını gidermeye katkısı bulunabilir. Öte yandan değişik ve bilinçli turist gruplarından talep yaratarak pazarımızın genişlemesini sağlayabilir. Kırsal turizmin diğer turizm türleriyle kolay entegre olabilme gücü, onlara dinamizm verebilir. Kırsal turizm, sürdürülebilir turizm anlayışı ile en uyumlu bir turizm türüdür. Kırsal turizmin doğal ve kültürel mirasımızın korunmasında ve dünyaya tanıtılmasında önemli bir işlevi vardır dedi.
   Yard. Doç Dr Alpay Tırıl ise Gerze’nin kırsal turizm içinde yer alabileceği üzerinde durarak şunları ekledi; Kırsal turizm, birçok özelliklerinden dolayı, turizm türleri içinde çevre ve kültür ile en uyumlu, olumsuz etkileri en az olan bir turizm türüdür. Konaklamanın, kırsal alanlarda ve çoğunlukla da kırsal yerleşmelerin mevcut konutlarında gerçekleştirilmesi, betonlaşma ve arazi tüketimi gibi çevre sorunlarına yol açmamaktadır. Kırsal turizm, yılın dört mevsiminde yapılabilme özelliğinden dolayı, mevsimsel yoğunlaşmaya neden olmamakta ve turistik baskıyı ortadan kaldırmaktadır dedi.

Panel katılan konukların panelistlere sorulan soruların yanıtlanması ve Gerze Belediyesi Meclis Üyesi Günnur Özden’in Prof. Nevzat Aypek ve Yrd. Doç. Dr. Alpay Tırıl’a teşekkür plaketi sunması ile panel son buldu.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2013, 13:51
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER