Türk Eğitim-Sen’den hükümete uyarı.

Türk Eğitim-Sen Gerze Şubesi, seçimli genel kurulunu gerçekleştirdi.

Türk Eğitim-Sen Gerze Şubesi, seçimli genel kurulu, Gerze Sahil Caddesinde bulunan Orta Çay Bahçesinde gerçekleştirildi.

Toplantının açılışını son dönem Gerze Temsilcisi Fatih Arslan yaptı. Arslan yaptığı açılış konuşmasında; 2011-2012 öğretim yılının başında gerçekleştirdikleri toplantının üyeler arasında tanışma, kaynaşma ve dayanışmayı sağlayacağını söyledikten sonra, kendi dönemdeki faaliyetleri anlattı.

Daha sonra Türk Eğitim-Sen Sinop Bölge Temsilcisi Turgay Şen söz aldı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Turgay Şen, eğitim camiasının Sinop’ta yaşadığı sıkıntılardan bahsetti.

Sinop’ta toplam 584 öğretmen açığı ve çok sayıda da yardımcı personel eksikliği bulunduğunu söyleyen Şen, yeni bakanın göreve gelir gelmez 3 ay tatil yapıyorlar gibi sözlerle öğretmenlere saldırırken bir deterjan için bile para göndermediğini anlattı.

Turgay Şen konuşmasına şöyle devam etti; “ Sanki bizler gökten indik. Hem hiçbir yerden para toplamayacaksınız diyeceksiniz, hem de harcamalar için bir kuruş göndermeyeceksiniz. Siz İstanbul’a 3. köprüyü yapmayın, yolların 3. Şeridini yapmayın. Önce milli gelirden eğitime harcanan payı arttırın. Çünkü bunların dönüşü olmaz. Yolları, köprüyü sonra da yaparsınız.” dedi.

Konuşmasında termik santral konusuna da değinen İl Temsilcisi, “Bizler termik santral yapılmasına karşıyız. Bu karşıtlığımız, herhangi birilerine taraf olduğumuz için değil, Gerze’ye, Sinop’a ve ülkemin doğasına, coğrafyasına sahip çıkmak istediğimiz içindir. İstihdam yaratacak diyenlere de Sinop şişe-cam fabrikasını, Sök-Sa’yı niye kapattıklarını sorarız. Yapılan mücadelede biz de varız. Ama bu polisimize, askerimize taş atarak olmaz. Provokasyona gelmeden, halkı aydınlatarak, doğru şekilde yapılan her türlü eylemin yanındayız.” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra seçime geçildi. Bayram Demirci, Hasan Albayrak, Eyüp Arat, Aytekin İnceefe, Ünal Olgun, Şükrü Çetin ve Gökhan Dizdar’dan oluşan yeni yönetim daha sonra tekrar toplanarak kendi arasında ilçe temsilcisini seçecek.












 


Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER