Türkiye Kamu-Sen İftarın Maliyetini Çıkarttı.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, Türkiye Kamu-Sen Araştırma Merkezinin yaptığı araştırmada Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar için iftar yapmanın bedelini hesapladıklarını açıkladı.

Türkiye Kamu-Sen İftarın Maliyetini Çıkarttı.

  Türkiye İstatistik Kurumu’nun resmi verileri ile piyasa rakamlarından yola çıkılarak yapılan araştırmada bir vatandaşın oruç tuttuğu süre boyunca ihtiyaç duyduğu enerji, vitamin ve minerallerin sağlanabilmesi için gerekli olan gıda ürünleri ve miktarları tespit edilmiştir.

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi, aynı ürünler üzerinden 2013 yılında yaptığı araştırmada 4 kişilik bir ailenin iftar maliyetinin günlük 38.94 TL, Ramazan ayı boyunca ise bin 168. 20 TL olarak hesaplamıştı. Buna göre oruç açmanın maliyeti son bir yıl içinde yüzde 15.25 oranında yükseldiği görülmüştür

Açıklamasında Ramazan ayı geldiğinde halkın fahiş zamlarla karşı karşıya kaldığını, önümüzde Ramazan Bayramı olduğunu ve bayramlarda çocuklarına harçlık verememenin, bayramlık alamamanın burukluğunun yaşandığını, yalnızca oruç açmak için bir memur, maaşının yüzde 2.4’ ünü yani yaklaşık üçte ikisini ayırmak zorunda olduğunu ifade eden Bacıoğlu,” Toplu sözleşme masasında geleceği ön göremeyen ve memuru masada 123 Liraya satanlar, bunun hesabını çalışanlara vermelidir. Resmi rakamlara göre, bir yıllık enflasyon yüzde 9.66 olmasına rağmen Ramazan enflasyonunun yüzde 15.25 olması öngörülmektedir.” diyerek sözlerine noktayı koydu.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2014, 16:37
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER