Türkoğlu müjdeli haberi verdi

Son yıllarda nerede ise Gerze 'nin kanayan bir yarası haline gelmiş olan, konumu itibari ile de Gerze'ye asla yakışmayan enerji nakil hatlarının yer altına alınması ile ilgili gelinen son nokta ile devam edecek süreçle ilgili müjdeyi bu işin başındaki en yetkilisinden YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu 'dan aldık, haklı olarak biraz da gururlanarak ve bu müjdeyi sizlerle paylaşıyoruz.

Türkoğlu müjdeli haberi verdi

  YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, gazetemize yaptığı açıklamalarında, YEDAŞ’ın 2014 yılı için yatırım çalışmaları başlamış olup acil ve önemli olan ek tesis işlemlerinin 3 ekiple (yaklaşık 36 kişi) devam ettirilmekte olduğunu, yeni yapılan küçük sanayi sitesinin enerjisi yer altı olarak tamamlanmak üzere olduğunu belirterek başladı.

EKİPLER SAHADA, ÇALIŞIYOR

Diğer tüm işlerin hazırlıklarının yapıldığını Ramazan Bayramı sonrası çalışmaların yoğunlaştırarak, 6 ekiple (yaklaşık 70-75 kişi) başlatılacağını ve çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını belirten Genel Müdür Türkoğlu, "Bu yıl yapılacak çalışmalarda kırsal hat ve şebekelere ağırlık verilmiştir. Yapıldığı günden bu yana bakımları yapılamamış en kötü işletme şartlarına sahip 90 trafo bölgesi yıl sonuna kadar yenilenecektir. Bunun sonucunda kırsaldaki insanlarımızda kaliteli enerji kullanma imkanına kavuşacaktır. Ayrıca bugüne kadar hiç yer altı şebekesi yapılmayan tek ilçemiz olan Gerze şehir şebekesi yeraltına alınacaktır. İlk etapta en merkezi kısım daha sonra diğer kısımlar yeraltına alınacak şekilde planlaması yapılmış ve ilk kısım bu yıl sona kadar tamamlanacaktır. Bu çalışmalar Gerze ilçesinin hem enerji sorunları uzun vadeli olarak çözmüş olacak hem de Gerze ilçemizin turizmine ve gelişmesine katkı sağlayacaktır" dedi.

HATLARI YERALTINA ALACAĞIZ

YEDAŞ 2013 yılında tamamlanan duble yol boyunca Sinop Şehir Şebekenin ana hatlarını yer altı olarak şehrin enerji kesintisi sorunlarını çözmüş ve imar alanı içerisinde kalan şehir girişinin aydınlatmasını da tamamlayarak Sinop’un görüntüsünü güzelleştirdiğini ifade eden Türkoğlu, 2014 yatırım işi ihale kapsamında Gerze İlçemizde mevcut 1980’li yıllardan kalma AG ve YG ENH’ların dönüşüm işlemleri (mevcut havai hatların yeraltına alınması), güç yetersizliği bulunan toplamda 3 adet trafoda güç artırımı (Garaj Mevkii, Köşk Mevkii, Otel Ermiş Trafoları), 1 adet ilave trafo (Sahil Mevkii) ayrıca ilave iş kapsamında Genel Müdürlüğümüzden talep edilen Hükümet Konağı ek trafosu işi için olur verilmesi durumunda toplamda 3 adet güç artırımı ve 2 adet ilave trafo işi yapılacağını, yeraltına alınacak şebekelerde ise yaklaşık 7500 m YG ve 25000 m AG yer altı kablosu montajı yapılacağını, Yeraltına alınacak yerlerin;  Bafra Caddesi, Hükümet Caddesi ve mevkii,  İskele Caddesi ve mevkii, Sahil Caddesi, Köşk Caddesi ve mevkii ve Osman Pamukoğlu Caddesi ve mevkii bölgelerinde ihale kapsamında yer altı çalışmaları yapılacağının müjdesini verdi.

BAYRAM SONRASI BAŞLIYORUZ

Genel Müdür Türkoğlu, “Yukarıda çalışma yapılacağı belirtilen yerlerin yüklenicisine yer teslimleri yapılmış, Şirketimizin uhdesinde olan malzemeler de temin edilmeye başlanmış olup Ramazan Bayramı akabinde çalışmalara başlanmıştır.” dedi. Türkoğlu, “Ayrıca yine yatırım işi kapsamında Kırsal kesimde Hacıselli Köyü Hatip Mahallesi ve Yuvalı Köylerine birer adet 50 kVA ek trafo postası konulmuş olup bunlardan Hacıselli Köyün Hatip mahallesine montajı tamamlanan ek trafo devreye alınmış olup diğer trafo postası ise bu hafta sonu devreye alınacak. Bu ek trafolar için ise yaklaşık 1’er km YG ENH yapıldı. Bakım onarım işinin ise sözleşmesi imzalanmış olduğunu  Ramazan Bayramı akabinde Gerze kırsal kesiminde çalışma yapılacak olan yerleri; Hacıselli Merkez, Güzelyurt Merkez ve Kalaşlı Mahalleleri, Kozsökü Ranlı ve Sevincer Mahalleleri, Sarnıç İslamoğlu ve Hançer Mahalleleri’dir” diyerek sözlerini noktaladı.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 10:18
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER