TÜSİYAD-KUZKA EL ELE.

22 Aralık 2012 Cumartesi günü İstanbul Akgün Otel’ de verilen “birlik ve beraberlik yemeğine katılım yüksekti.

TÜSİYAD-KUZKA EL ELE.

  Tüsiyad(Tüm Sinoplu İşadamları Yardımlaşma Derneği)tarafından organizasyonu gerçekleştirilen yemeğe; AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Kuzka Genel Sekreteri Doç. Hüseyin Şen ve Tüsiyad yönetim kurulu üyeleri ve İstanbul’ daki Sinop’ lu iş adamları katıldılar.

Kuzka projesi ile Sinop iline yapılacak olan yatırımlar ve Sinoplu işadamlarına yönelik hibeler ile ilgili gelişmeleri gelen misafirlere anlatıldı. Yemekte konuşmacılar 5.bölgede olan Sinop ilinin yatırımlarla tekrar dizayn edileceğini anlattılar.

Tüsiyad kısa bir süre önce kurulmasına rağmen yaptığı organizasyonlar ile ses getirmeye devam edeceği ışığını verdi.

Sunuculuğunu Gazeteci-Tv sunucusu Barbaros Baltacı’ nın yaptığı yemekte

gecenin ev sahipliğini üstlenen Tüsiyad Genel Başkanı Mustafa Özalp yaptığı konuşmada ‘’Biz Dernek olarak Tüm Sinopluları kucaklayan bir anlayışa sahibiz.” dedi.

Tüsiyad Genel Başkan Yardımcısı işadamı-Gazeteci Adil Yıldız ise; Kalkınmada sivil toplum örgütlerinin önemini ile İstanbul’ da yaşayan Sinop’ lu işadamlarının sermaye bütünlüğünü gerçekleştirmelerinin doğup büyüdükleri topraklara yatırım yapılmasındaki önemine işaret etti.

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz ise; Sinop iline yapılan yatırımları tek tek anlatırken, bu davete Mersin ilinden geldiğini bu tip organizasyonlara zaman buldukça devamlı katıldığını, Sinop iline yapılacak tüm yatırımlar için kapılarının ve gönüllerinin açık olduğunu son yıllarda Sinop iline 3 milyar dolar yatırım yapıldığını ifade etti. Hizmete açılan Gerze –Alaçam karayolunun Karadeniz sahil yolunun bir parçası olduğunu ifade ederek, kara ve hava yolu ile Sinop’ a ulaşmada hiçbir zorluğun bulunmadığını sözlerine ekleyerek yemeği tertipleyen Tüsiyad yönetim kuruluna teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Verilen aradan aradan sonra yemek servisi yapıldı ve daha sonra Tüsiyad’ın hazırladığı slâyt gösterisi gelen davetliler tarafından büyük alkış aldı.

Kuzka Genel Sekreteri Doç. Hüseyin Şen ise kürsüye gelerek Kuzka’nın Sinop ile ve bağlı oldukları illeri anlatan bir sunum gerçekleştirdi.  Sinop iline yatırım yapacak işadamlarını iyi ve doğru projeler geldiği sürece destekleyeceklerini, Kuzka olarak kredi değil, hibe verdiklerini, sıkıntılarının bu konuda kendilerine çok az proje ulaşması olduğunu ifade etti.

Kuzka Sinop temsilcisi de Sinop iline yapılacak yatırımlar sayesinde işadamlarına verilen imkanları anlatan bir konuşma yaptı.

Gecenin ortalarında yemeğe katılan Ak Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ‘da yaptığı konuşmada İstanbul’da yaşayan Sinoplu işadamlarına yatırım yapmak istediklerinde kapılarının sonuna kadar açık olduğunu ifade etti.

Belediye başkanlığı döneminde Sinoplular ile müştereken gönül birliği içersinde hizmet ettiklerini belirtirken, huzur dolu ve nezih bir ortamda bu organizasyonu tertipleyen Tüsiyad’ a teşekkür etti.

Gece uzun zamandır birbirlerini görmeyen iş adamlarının samimi sohbetleri ile sona erdi…





Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2012, 09:01
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER