Üçüncü Yılında.

Halkevi Yaz Okulu Başladı.

Üçüncü Yılında.

15 Ağustos 2016 Pazartesi günü Demokrasi Parkı içindeki Gerze Halkevi’nde çocuklar için Yaz Okulu programı açıldı.

“Okumuş İnsan Halkının Yanındadır.” sloganıyla on bir yıldır gönüllü olarak hizmet veren Öğrenci Kolektifleri eğitim geriletilmeye çalıştığı bir ortamda aydınlatıcı nitelikteki kurslar ile çocukların geliştirilmesini amaçlayarak arka plana atılan olguların gün ışığına çıkarılmasını hedefliyor.

Kursun ilk gününde çocuklar ile tanışma etkinliği gerçekleştirilerek Yaz Okulunun tanıtılması için gerekli pankart hazırlanacak ve parklarda oyun oynayan çocuklar programa davet edilecek.

9-13 yaş arası çocukları kapsayan kurslar 10.00-16.00 saatleri arasında tamamen ücretsiz olarak Halkevi ve Öğrenci Kolektiflerinin ortaklaşa faaliyet gösterdiği gönüllüler Ozan Yalçın, Akile Yıldırım ve Abdullah Özer tarafından yürütülecek. Program 4-5 Eylül 2016 tarihlerinde Yaz Okulu Veda Şenliği ile sona erecek. Şenlikte çocuklar kurs süresince öğrendiklerini ve ürettiklerini paylaşacak.

Başvuruları devam etmekte olan Yaz Okulu kapsamında verilecek kurslar ise şöyle: Tiyatro, heykel, resim, toplumsal cinsiyet, bilim, yaratıcı işler ile okuma ve yazma dersleri.

Haber: Özge İnce

 



Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 10:14
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER