“Unutturamaz Seni Hiçbir Şey”

Ölümünün 74. yılında hep artan bir özlemle yine Ata’mızın huzurunda idik.

“Unutturamaz Seni Hiçbir Şey”

  Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, ülkemizin ve milletimizin varoluş nedeni büyük insan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü ebediyete uğurlayışımızın 74. yılında da hiç tükenmeyecek ve artarak sürdüreceğimiz hasret duyguları ile bir defa daha andık.

10 Kasım Atatürk’ ü Anma programı kapsamında ilk tören bugün saat:08.50’ de Atatürk Anıtı önünde yapıldı. İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Güngör Kıraslan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, C.Başsavcısı Uğur Doğan Çetin, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, dernek yöneticileri, öğrenciler ve halkın katılımı ile Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

  Tören komutanı Gerze Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Asude Sanem Durgut’ un açış ve tören programını okumasıyla başlayan çelenk koyma töreni, sırasıyla Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, AK Parti İlçe Başkanlığı, CHP İçe Başkanlığı, MHP İlçe Başkanlığı, DSP İlçe Başkanlığı, HEPAR İlçe Başkanlığı, Türk Kızılayı ve Atatürkçü Düşünce Derneği çelenklerinin Atatürk Anıtına koyulmasından sonra, Ata’ mızın 74 yıl önce aramızdan ayrıldığı saat olan saat:09.05’te Atatürk ve şehitlerimiz için 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı, ve bu esnada Türk Bayrağı yarıya indirilirken, Atatürk Anıtı önündeki meşale yakıldı ve sirenler çalmaya başladı. Saygı duruşunun ardından Gerze Lisesi Müzik Öğretmeni Müşerref Saçar’ ın yönetiminde İstiklal Marşımız okundu ve ardından saat:09.30’ da Anma programının gerçekleştirileceği Kültür ve Sanat Merkezine geçildi.

Gerze Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinden Şengül Gün ve Bekir Gencel’ in sunuculuğunda gerçekleştirilen buradaki törenler, Atatürk’ ün ve şehitlerimizin manevi huzurlarında 2 dakikalık saygı duruşun ardından, katılanların büyük coşku ile iştirak ettikleri İstiklal Marşımız okundu. Törenler daha önce tespit edilen program gereği gerçekleştirildi.

Günün anlam ve öneminin vurgulandığı konuşmanın Gerze Lisesi Müdürü Ahmet Arar tarafından yapılmasından sonra, Mustafa Kemal isimli şiir Havanur Korkmaz tarafından seslendirildi.

Tören boyunca Gerze Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Mustafa Kemal Oratoryosunun sundukları birbirinden güzel şiirler, marşlar, Atatürk’ e ait veciz sözler ise törene ayrı bir renk kattı ve büyük alkış aldı. Atatürk’ ün özgürlük ve bağımsızlık anlayışı Matematik öğretmeni Murat Demir tarafından belirtilirdi. Fitnet Dereli’ nin son derece başarı ile yorumladığı Elif’ in Kağnısı şiirinin ardından Laiklik ilkesinin önemi ise Tarih Öğretmeni Mehmet Gün tarafından anlatıldı. Atatürk’ ün gençlikten beklentilerini Edebiyat öğretmeni Kamuran Gül açıklarken, Eğitim anlayışı ise Rehber Öğretmen Elif Şahin tarafından seslendirildi.




































































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2012, 19:34
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER