Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sonuçlandı

KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında yeni işletme açmak isteyen kişilere yönelik olarak yapılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 03.04.14 tarihinde sonuçlandı.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sonuçlandı

  Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Sinop Yatırım Destek Ofisi ve KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürlüğü ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen eğitimlerde işletme kurmadan önce yapılması gereken ön çalışmalar konusunda girişimci adayları bilgilendirildi. Eğitim sonunda belgesini alan kişiler, açacakları yeni işletmeleri için KOSGEB Yeni Girişimcilik Destek Programı kapsamında makine teçhizat ve işletme gideri harcamalarına 30.000 TL hibe, 70.000TL geri ödemeli destek başvurusu yapma hakkı kazanmış oldular.  

  KUZKA Sinop ofisinde gerçekleştirilen sertifika törenine KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürü Gürsel Kızılaslan ve KUZKA Sinop Yatırım Destek Ofisi koordinatörü Berkol ALEVLİ’ nin yanı sıra Esnaf Odası Başkanı Ali Fevzi Tütüncü, eğitimi veren firma yetkilileri ve girişimci adayları da katıldı.

  Nisan ve mayıs aylarında başta yine Sinop Merkez olmak üzere Boyabat ve Gerze gibi ilçelerde yeni eğitimler organize edilecektir.

  2013 Yılı içerisinde 466 kişiye girişimcilik eğitimi verildi. 2014 Yılında faaliyetlerini aynı hızla sürdüren KOSGEB, Sinop ekonomisinin kalkınmasına desteğini sürdürecektir.

  Bilgi için KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürlüğü Tel: 368 261 57 67 - www.kosgeb.gov.tr

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2014, 16:07
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER