Vah ki Vah!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay 29 Ekim Kutlamaları ile ilgili konuştu.

Vah ki Vah!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay  konuşmasında Ankara Valiliğinin 30 Kasım'a kadar kentte toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yasaklanmasına ilişkin kararına değinerek şunları söyledi:

"Bir ülke terör tehdidinden kaynaklı olarak ulusal bayramlarını kutlayamaz hale geliyorsa o ülkeye vah ki ne vah. O ülkenin hükümeti, hükümetinin içinden çıktığı parlamentosu, onun milletvekilleri yeri geldiğinde 'Biz şöyle bir milletin torunlarıyız' diye hava atıyorsa, bir kere o havayı atmaktan vazgeçecekler. Kurtuluş savaşı şehitlerinin kemikleri sızladı, cumhuriyeti kuranların kemikleri sızladı. Cumhuriyet tarihinin en büyük ayıbını işlemiş olursunuz. Terör tehdidi nedeniyle bayram kutlamamak bu milletin fıtratında yok. Bu millet tankın, topun, kılıcın, tüfeğin karşısında mücadele vermiş bir millettir. Buradan muradınızın ne olduğunu anlamış değilim?"
29 Ekim günü Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak üzere Ankara meydanında olacağını belirten ve hükümet sıralarında oturan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'yı da davet eden Altay, kimsenin ülkeyi kutuplaştırmamasını istedi.
Altay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'yi germeyin, kamplaştırmayın, insanları ötekileştirmeyin. Bir ülkede Cumhuriyet Bayramı kutlanamıyorsa o ülkede o bayrak direkten aşağı insin, öyle şey olur mu? Bir ülkenin kurucusunun ve kurtarıcısının ölüm yıl dönümünde toplu olarak insanlar ellerinde bayraklarıyla ülkenin kurucusunun, önderinin, kurtarıcısının kabrine gidemiyorlarsa o ülke bağımsız değildir. Ben Türkiye Cumhuriyeti'ni tam bağımsız bir ülke diye biliyorum ve Türkiye Cumhuriyeti tam bağımsız bir ülke olarak yoluna devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti bir terör tehdidinden dolayı bayramını kutlayamaz hale gelmişse o cumhuriyete uğurlar olsun, o devlete de uğurlar olsun, öyle devlet bana lazım değil. Bu ülke, bu millet cumhuriyetine de, Atatürk'üne de hep beraber, sizlerle beraber sahip çıkmak zorundadır. Bunu yapmak öncelikle bu asil milletin vekilleri olarak sizlerin, bizlerin görevidir."

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2016, 10:06
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER