Vali Cengiz Gerze Tarım’ da.

Müdürlüğün, zeytincilik, seracılık ve meyvecilik faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Cengiz Gerze Tarım’ da.

  Sinop Valisi Dr.Ahmet Cengiz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne yaptığı ziyarete, İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erol Saraçoğlu, daire müdürleri, vatandaşlar ve üreticiler katıldılar.

Törende ilk konuşmayı yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Halil Karadeniz Müdürlüklerinin yerel kaynaklı bitkisel üretimin geliştirilmesi konusunda çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Karadeniz konuşmasında;

Zeytincilikle ilgili olarak,  Gerze’ de 150 yıl öncesinde zeytin bitki olduğunu tesbit ettiklerini, 2007 yılı itibariyle ilçede 7000 adet yetişmiş zeytin ağacı bulunduğunu, yaşlı ağaçların verimli hale getirilerek ağaç başına 20kg. ürün alındığını, 2007’ de kökleme sistemine başlandığını, 2009’ da 2000 adet, 2010’ da 1500 adet, 2011’ de 2000 adet, 2012’ de 1500 adet, 2012’ de 5000 adet kökleme yapıldığını, 2012’ de İl Özel İdaresi katkılarıyla 2750 adet zeytin fidanı üretildiğini, 3 yıl içinde 168 üreticiye 14.200 adet zeytin fidanı dağıtıldığını, 284 dekarlık alanda gemlik ve ayvalık sofralık ve yağlık fidan üretiminin yapıldığını ve dağıtıldığını belirtti. Seracılıkla ilgili faaliyetleri konusunda da açıklamalarda bulunan İlçe Müdürü Karadeniz, iklime uygun meyve çeşitlerinin üreticileri dağıtımlarının da yapıldığını ifade ederek konuşmasına son verdi.

Seracılık, zeytincilik ve meyveciliğin ilçe ekonomisine katkılarına değindiği kısa konuşmasında Kaymakam Metin Kubilay Vali Dr. Ahmet Cengiz’ e desteklerinden dolayı teşekkür ederken, Sinop Valisi Ahmet Cengiz ise; Kaymakamlığın önderliğinde tüm kurumların uyum içersinde çalıştığını görmekten duyduğu memnuniyeti belirtirken, amaçlarının insanlarının mutluluk ve refah düzeylerini yükseltmek olduğunu, kendisinin Aydın’lı bir çiftçi çocuğu olduğunu, ziraatın içinden geldiğini, memleketlerinde kullandıkları zeytinyağını kendi ürettikleri zeytinlerden çıkardıklarını dile getirirken, zeytinin bölgeye ekonomik katkıları ile bu bitkinin sağlık konusundaki yararlarını da sözlerine ekledi.

Daha sonra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce koruma altına alınarak çoğaltılan Gerze Hacı Kadı ve Gerze horozlarının yetiştirildiği bölümde gelinen aşamalar hakkında bilgi aldı.

Tören üreticilere dağıtımı yapılacak zeytin fidanlarından birer adedinin sembolik olarak kendilerine verilmesinin ardından sona erdi.








































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2012, 21:51
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER