Validen Bayram Mesajı

Sinop Valisi Hasan İpek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Validen Bayram Mesajı

Cumhuriyetimizin 93.yılını gururla ve coşkuyla  kutlɑdığımız bu günlerde; Türk Milleti olarak, geleceğe inɑnçla ve gɑyretle yürümek ɑzmi ve de kɑrɑrlılığı içerisindeyiz.

 93.yıl önce bugün; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Yüce Meclisimizin Cumhuriyeti ilan ettiği, Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete ait olduğunu ve Türk Milleti’nin bağımsızlığını ve bağımsız kalacağını bütün dünyaya haykırdığı gündür.

 93 yıl boyunca, milletçe, nice zorluklarla, nice badirelerle karşılaştık; çok büyük imtihanlardan geçtik. Ne mutlu bize ki, etnik kökeni, inancı, yaşama biçimi ne olursa olsun her bir vatandaşımız devletine, milletine, bayrağına, vatanına ve cumhuriyet değerlerine sadakatle bağlı kalarak canından bile vazgeçmeyi göze aldı. Bugün de, yarın da, kardeşliğimize kasteden, milli birliğimize, ulusal güvenliğimize tehdit teşkil eden her girişim, milletimizin sarsılmaz iradesi karşısında yenik düşmeye mahkûmdur.

 Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkan vatanımızın değerli evlatları, 15 Temmuz gecesi üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere rağmen asla geri adım atmayarak, sadece vatan hainlerine değil, bütün dünyaya Cumhuriyet, Demokrasi ve Milli irade dersi vermiştir. Allah’a hamdolsun ki, her zorluğu, her badireyi birbirimize kenetlenerek aşmasını bilen, en zor zamanlarında bile dünyaya sadakat ve vatanseverliğin eşsiz örneklerini göstererek bugünlere gelmiş büyük yüce bir milletiz.

 Bu duygu ve düşüncelerle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93.Yıl dönümüne erişmenin gurur ve mutluluğu içerisinde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu topraklar için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi sonucu hayatını kaybeden Sinoplu kardeşimiz Ömer Can Açıkgöz olmak üzere 15 Temmuz’da şehit olan 246 şehidimizi rahmetle, 2194 gazimizi minnet ve şükranla anıyorum.

 

Sinoplu hemşehrilerimin, yarınlarımızın teminatı sevgili çocuklarımızın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir vatandaşının Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.

 

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2016, 09:38
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER