Valilikten 8 Mart Dünya Kadılar Günü Mesajı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 1977 yılında alınan bir kararla “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmasına karar verilen 8 Mart ve o tarihten itibaren ülkemizde de kutlanmaktadır. Bu özel gün, her alanda kadınların erkeklerle imkânlardan eşit ölçüde faydalanarak toplumda söz sahibi olması açısından önem taşımaktadır.

Valilikten 8 Mart Dünya Kadılar Günü Mesajı

  Tarih boyunca müstesna bir yere sahip olan Türk kadını, aile kurumunun temel taşı, değerlerin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu rolünü üstlenirken, şefkatin, fedakârlığın, sabrın ve özverinin de sembolü olmuştur. Kurtuluş Savaşı’nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle birlikte cepheden cepheye koşan Türk Kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasından sonra da eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiş, toplumsal yaşamda yerini almıştır. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti, kadınları Atatürk’ün himayesinde 3 Nisan 1930’da medeni ve siyasi haklarına, 5 Aralık 1934’de ise seçme ve seçilme hakkına kavuşturarak birçok dünya ülkesine öncülük etmiştir.

  Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyor, hepsine sevdikleri ile birlikte mutlu, sağlıklı ve başarı dolu bir yaşam dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Dr. Ahmet CENGİZ

   Sinop Valisi

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2013, 16:28
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER