Valilikten Basın Açıklaması

Sinop Valiliği ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti hakkında basın açıklaması Yayınladı.

Valilikten Basın Açıklaması

            Bilindiği üzere, ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticaretine ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi amacıyla hazırlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik 13/02/2018 tarih ve 30331 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

            Bu nedenle; Gerçek ve Tüzel Kişi Tacirler ile Esnaf ve Sanatkarların İkinci El Motorlu Kara Taşıtı ticaretiyle iştigal edebilmeleri için işletmeleri adına Yetki Belgesi almaları gerekmektedir. Yetki Belgesi alınabilmesi için ön koşul olan Mesleki Yeterlilik Belgesi ise yalnızca Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlarca verilebilmektedir.

            İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliğin 6'ncı maddesinde belirtilen şartları taşıyan, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapacak işletmelerin başvuruda bulunması durumunda yetki belgeleri 13.05.2018 tarihinden itibaren Ticaret İl Müdürlüğü tarafından “İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticareti Bilgi Sistemi” üzerinden verilmeye başlanacaktır."

            Yönetmelik uyarınca Yetki Belgesi edinimi için tanınan süre 13 Ağustos 2019 tarihinde sona ereceğinden bu tarihten evvel bu ticaretle uğraşan esnaf ve tacirlerimiz durumlarını Yönetmelikle öngörülen şartlara uygun hale getirip bu tarihe kadar Yetki belgelerini almak zorundadırlar.

            Mesleki Yeterlilik Belgesi yalnızca Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlarca verilebilmektedir. Yanlış bilgi ve yönlendirmelere itibar edilmemesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER