Vergi Borcu Olan Şirket Ortaklarına Büyük Fırsat

En son çıkan 7020 sayılı yapılandırma Kanunu, limited şirket ortaklarına, limited şirketten tahsil edilemeyen kamu borçları yönünden önemli bir imkan sunmaktadır.

Vergi Borcu Olan Şirket Ortaklarına Büyük Fırsat

Buna göre, limited şirket ortakları, ortağı oldukları şirketten tahsil edilemeyen ve kendilerinden ödenmesi istenen, vergi ve SGK borçlarını bu Kanunun 2.maddesi kapsamında taksitlendirerek ödeyebilecekler. Bu imkandan yararlanmak isteyen limited şirket ortaklarının, 30 Haziran 2017 tarihine kadar bağlı bulundukları vergi dairesine yazılı başvuru yapmaları gerekiyor.

Kanuni temsilci müdür olan ortaklar borcun tamamından sorumlu oldukları için şirkete ait borcun tamamını taksitlendirerek ödeyecekler, şirket müdürü olmayan ortaklar ise şirkete ait borcun, sadece hisse oranlarına isabet eden kısmını taksitlendirerek ödeyecekler.

Basit bir örnekle açıklamak gerekirse; 100 bin lira vergi borcu bulanan, A ltd. şirketinin %10 ortağı olan(Kanuni temsilci müdür olmayan) bay B, şirketin bu borcunun ortaklık payına isabet eden oranı tutarında yani (100.000 x 0,10) 10.000 TL’sinden sorumlu olacaktır. Ortak bay B, şirkete ait 100.000 TL’lik borcun, sadece %10’nu yani 10.000 TL’sini ödeyerek borçtan kurtulacaktır.

Cumhur ÇETİN

Mali Müşavir-Sindef Meclis Üyesi

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER