Yardım Çağrısında Bulundular.

Sinoplu vekilden yardım istediler.

Yardım Çağrısında Bulundular.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop’ta köy köy gezerek köylerin sorunlarına çözüm bulmak için çalışıyor.  Karadeniz, son olarak Babaçay Köyü’ne yaptığı ziyarette, sel baskını ve yaşanacak heyelan tehlikesine karşı önlem alınması konusunda köy halkının talebi olan 250 metrelik set için girişimlerde bulundu.

Babaçay Köyü sakinleri Sinop’ta 2012 yılında yaşanan ve büyük maddi hasarlara neden olan sel felaketini unutmuyorlar. O gün yaşanan felaketin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen gerekli önlemler alınmadığı için tedirgin olan köy halkı, Babaçay nehrinin kıyısına 250 metrelik setin yapılmasını bekliyor. Köy Muhtarı Muhammet Şen, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in ziyareti sırasında halkın yaşadığı tedirginliği anlattı. Muhtar Şen, “2012 yılında yaşadığımız ve büyük maddi kayıplarla atlattığımız sel ardından önlem alınması gerekirdi. Müracaatlarımız var. Ama sonuç alamadık. Bizim tek isteğimiz herhangi bir can kaybı olmadan köyümüz için, köylülerimizin güvenliği için çay kenarına 250 metrelik setin bir an önce yapılması” dedi.

CHP’li Karadeniz de, “2012 yılında Sinop’ta yaşanan sel felaketinden etkilenen bir köyümüz Babaçay. Bir daha bu tür felaketler yaşamak istemeyiz. Fakat biz istemiyoruz diye de sel olmayacak anlamına gelmez. O nedenle gereken önlemler alınmalıdır. İlgili kurumlarla görüşüp Babaçay Köyümüzde önlem alınması için ne gerekiyorsa yapacağım” diye konuştu.

 






Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2016, 09:53
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER