Yarışma Başladı!

37. Dünya Gıda Günü olması nedeniyle afiş ve video yarışması düzenlendi. Yarışmada başarılı olan afiş ve videolar Roma’daki FAO genel merkezinde sergilenecek.

Yarışma Başladı!

Her yıl 16 Ekim tarihi "Dünya Gıda Günü" olarak kutlanmaktadır. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) her yıl 1945’te kurulduğu tarih olan 16 Ekim’i Dünya Gıda Günü olarak 150’den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır. Bu sene 37. Dünya Gıda Günü teması göç, gıda güvenliği ve kırsal kalkınma arasındaki bağlantının önemini vurgulamak için “Göçün geleceğini değiştirin. Gıda güvenliği ve kırsal kalkınmaya yatırım yapın.” olarak belirlenmiştir.

Bu yılki Dünya Gıda Günü'nün amacı, iş fırsatları ve iş yaratan yenilikçi politikalar yoluyla kırsal kalkınmaya yapılan yatırımların önemini vurgulamaktır. Bahse konu tema ile kırsal kalkınmanın, insanlara kendi topraklarından vazgeçmek zorunda kalmadıkları koşulları yaratabildiği, aynı zamanda, gıda güvenliğini arttırdığı, daha dayanıklı geçim kaynaklarına ve sosyal korumaya daha iyi erişim sağladığı, doğal kaynaklar üzerindeki çatışmayı, çevrenin bozulmasını ve iklim değişikliğini azaltmayı sağlayabileceği vurgulanmaktadır.

Dünya Gıda Günü Yarışma

Açlık ve yoksulluk, iklim değişikliği ve çatışmanın göçün başlıca sebepleri arasında yer aldığını biliyor muydunuz? İnsanların evlerini terk etmekten başka çarelerinin olmadığını hissetmelerini önleyebilmemiz için yollar önerebilir misiniz? Dünya Gıda Günü teması kapsamında fikirlerinizi öğrenmeyi istiyoruz!

Bunu yapabilmenizin iki yolu bulunuyor: 5 ila 19 yaşları arasındaysanız, Dünya Gıda Günü temalı bir afiş tasarlayabilirsiniz. 13 ila 19 yaşları arasındaysanız, çözüm önerilerinizi paylaşacağınız, 1 dakikadan uzun olmayan bir video da hazırlayabilirsiniz.

Yarışmaya katılmak basittir. Çocuklar, öğretmenler veya eğitimciler afiş ve ya videoları göndermek için şu adresi ziyaret edebilirler:

www.fao.org/WFD2017-Contest Yarışma için son katılım tarihi 10 Kasım 2017’dir.

Her yaş kategorisinden kazanan üç kişi jürimiz tarafından seçilecek ve Dünya Gıda Günü web sitesinde ve FAO’nun sosyal medya hesabında ilan edilecektir. Yarışmayı kazananlara sürpriz hediye paketi ve başarı belgesi verilecek, dünya genelindeki FAO ofislerinde tanıtımları yapılacak olup ayrıca, afiş ve videoları da Roma’daki FAO genel merkezinde de sergilenecektir.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2017, 09:16
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER