Yaykıl’a Alabalık ve Levrek Tesisi

İstanbul’da yaşayan Yenikentli Şaban Öztürk yatırım yapmak için memleketini seçti.

Yaykıl’a Alabalık ve Levrek Tesisi

İlçemiz Töngel Sokağı’nda balıkçılık ile uğraşan Cevat Kaptanın İstanbul’da yaşayan oğlu Muhasebe ve Finans Müdürü Şaban Öztürk memleketine yatırım yapmak için kolları sıvadı.

Gerze’ye bağlı Yaykıl Köyü açıklarında 58380 m²’lik deniz sahası üzerinde CK Su Ürünleri tarafından “Ağ Kafeslerde Gökkuşağı Alabalığı (300ton/yıl) ve Levrek (150ton/yıl) Yetiştiriciliği projesi sahibi Şaban Öztürk’ten konu ile ilgili olarak bilgi edindik.

Öztürk, “ Denizlerdeki balıklar aşırı ve yanlış avlanmadan dolayı azaldı. Proje sahipleri içindeki tek Gerzeli olarak benim amacım tutan değil üreten taraf olmak. Bu kapsamda 2016 yılında bu projeyi hayata geçirebilmek için gerekli adımları atmış bulunuyorum. Bu süreçte gerekli bakanlıklar ile görüşerek ön izinlerimi aldım ve bir sene içerisinde projemin hazırlık aşamasını tamamladım. Bu kararı alırken son yıllarda ülkemize yurt dışından özellikle Japonya’dan gelen balık taleplerini göz önüne aldım.

 Karadeniz’in suyu soğuk olduğu için Gerze somon gibi balıkları yetiştirmeye oldukça elverişli bir konumda. Tarım ve Köy işleri Bakanlığı projeyi onayladığı takdirde 2018’in Mayıs ayında proje hayata geçecek. Gerze’deki diğer firmaların da desteği ile yaklaşık 20 000 balık üretilmiş olacak. Bu yatırımın balık paketleme sektörünü de harekete geçireceğini düşünüyorum. Özelikle geçen sene Sinop çevresinde palamutun çok bol olması nedeniyle paketlemede yetersiz kalınmıştı. Bu noktada Sinop ve çevresindeki istihdama katkıda bulunabilir.” şeklinde açıklamada bulundu.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER