Yaz Turizmine Hazırız

Dünyadaki küreselleşmenin dokusunu, sakinlerini ve yaşam tarzını bozamadığı, yerel kimliğini ve özelliklerini koruyabilen yegane ilçelerden biridir Gerze.,

Yaz Turizmine Hazırız

  Gerze’nin dokusunun, renginin, müziğinin ve hikayesinin uyum içinde olduğunu daha ilçeye adım atar atmaz görürsünüz. Yüksek kültürel seviyesi, tanınmış insanları, sıcak ve samimi şekilde karşılar sizi. Sabah erken saatlerde düştüyseniz Gerze’ye, iskele çay bahçelerine uğrayın muhakkak. Sabah sakinliğindeki Karadeniz’e karşı bir bardak çay isteyin Gerze simidinin yanına. Su üzerinde atlayan balıkları, bir de martıların kanat sesi olur kulaklarınızda sadece. Bir müddet dinlendikten sonra Gerze’nin sokaklarında bir tura çıkın. Büyük şehirin karmaşasından sonra yavaşlatılmış bir hayatla karşılaşırsınız. Hala tertemiz kalabilmiş havasını solurken ne korna sesi, ne bir çığırtkanın bağrışı, nede son sesine kadar açılmış bir müzik sesinin kulaklarınızı tırmalamadığını fark edeceksiniz.

1956 yangınından sonra yapılmış yangın evlerinin yanından geçerken bahçelerindeki çeşit çeşit çiçeklerin kokusuyla cennet bahçesinde hissedersiniz kendinizi. Denizi görmem yetmez, yaşamam lazım da diyorsanız, Bedre Koyu, Dereyeri, Hurma Dibi, Cayva Altı, Liman İçi, seçenekler arasında. Ama havuz diyorsanız otellerimizin halka açık havuzlarına gidebilirsiniz.

Eğer ziyaretiniz Cuma gününe denk geldiyse sizin için kaçınılmaz bir fırsat. Gerze köylülerinin yetiştirdiği, genetiği ile oynanmamış, tamamen doğal sebze ve meyvelerinden alın.

Birde dağa hayranıysanız Sökü Yaylası, Acısu Tepesi, Kızılcalı Yaylası, Sorkun Saklıköy Şelaleleri ve bir çok doğa güzelliklerine hakim köylerimizin yanı sıra Yelkentepe de yapılan yamaç paraşütü uçuşlarını izlemek ayrı bir zevk verecektir.

Fotoğraflar İçin Tıklayın

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2014, 12:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Huzeyfe TOKAOGLU
Huzeyfe TOKAOGLU - 10 yıl Önce

'Biridir' demek yanlıs olur 'tektir' gerze. Baska varmı boyle sakin dogallıgı bozlmayan bi yer bırakn kmse duymasn duymasn ki bozmasnlar gerzemizi. Ama yukardakilr basladılr coktan her tarafı betona bogmaya yeşili yok etmeye :-(

banner381
SIRADAKİ HABER