Yeni Vali’den Gerze’ye Ziyaret

Sinop Valiliği görevine atanan Yavuz Selim Köşger ilçemiz kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretlerde bulundu.

Yeni Vali’den Gerze’ye Ziyaret
   Vali Köşger’in daha evvel programlanmasına rağmen iş yoğunluğu nedeniyle yapamadığı ilçemizi ziyaretleri 16 Temmuz 2013 Salı günü saat 11.30 da gerçekleştirildi.

Vali Yavuz Selim Köşger beraberinde İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, İl Garnizon Komutan V.Jandarma Binbaşı Eyüp Aktaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Cesur, İl Özel İdare Genel Sekreteri Orhan Alpay, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Metin Keleş, Valilik Yatırım Danışmanı ve Bakanlık Müsteşarı Hayati Yaşar olduğu halde ilk olarak Gerze Kaymakamı Metin Kubilay’ı makamında ziyaret etti. Hükümet Konağı girişinde kamu kurum ve kuruşlarının temsilcileri tarafından karşılanan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger daha sonra makama çıkarak Kaymakam Metin Kubilay’ dan yatırımlar ve ilçenin genel durumu ile sorunları hakkında genel brifing  aldı. Kaymakam Kubilay brifingte, Gerze’nin övünç kaynağı birçok yatırımdan bahsederken, özellikle eğitim konusunda elde edilen başarılardan da övgü ile söz etti

 

  Kaymakamlık Makamının ziyaretlerinin ardından Gerze Belediyesini ziyaret eden Vali Yavuz Selim Köşger burada da hizmet binası girişinde Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve çalışanlar tarafından karşılandı. Belediye Başkanı Osman Belovacıklı Vali Köşger’e yaptığı açılmalarda; kanalizasyon terfi merkezi, doğalgaz boru hattı, festival programı, Gerze Güreşleri ile atıl vaziyette bulunan bazı kamu binalarının durumları hakkında bilgiler vererek, 1,5 yıl sonra alt yapısı tamamlanmış bir Gerze’nin müjdesini verdi. Burada Yakup Ağa konağı konusunda bilgi isteyen Vali Köşger’ yaptığı açıklamada Kaymakam Metin Kubilay; konağın Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesinin Uygulamalı Oteli olarak değerlendirilebilmesi için ilgili bakanlığa teklif götürdükleri bilgisini verdi. Başkan Belovacıklı ise düşüncelerini “ konak mutlaka aktif hale getirilmeli, boş bina kendi kendini yer bitirir” şeklinde ifade etti. Başkan Osman Belovacıklı’nın Vali Köşger’e plaket sunmasıyla sonlanan Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger’in ilçemizdeki 3. durağı Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü oldu. Vali Köşger ve beraberindekiler hizmet binası girişinde Müdür Halil Karadeniz ve çalışanlar tarafından karşılandı. Vali Köşger burada civciv üretim tesisi, zeytinyağı üretim tesisi, hacı kadı üretim ünitesi ve fideleme ünitelerini gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

  Buradan Yakup ağa konağına geçen Vali Köşger ve beraberindekiler konağı gezdiler. Vali Köşger konağı çok beğendiğini ifade ederek, “değerlendirilmesi için oldukça geç kalınmış” ifadesini kullandı. Kaymakamlıkça bakanlığa yapılan uygulamalı otel teklifini desteklediğini ifade etti. Vali Köşger ilçe Emniyet Müdürlüğünde de bina girişinde ilçe Emniyet Müdürü Ayhan Şardağ ve ilçe emniyet çalışanları tarafından karşılandı. Müdür Ayhan Şardağ’dan kısa bir brifing alan Vali Köşger Emniyet Denetleme Defterini imzalayarak, İlçe Garnizon Komutanlığına gitmek üzere Emniyetten ayrıldı. Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan ve garnizonda görevli er erbaş, subay ve astsubaylar tarafından karşılanan Vali Köşger’e Garnizon Komutanı tarafından kısa bir brifing verildi. Denetleme Defterini imzalayan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger GMYO’na geçerek 17 Temmuz 2013 Çarşamba günü Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı tarafından temel atma töreni yapılacak alanda incelemelerde bulundu. GMYO Müdürü Doç Dr. Halil Turgut ve öğretim görevlileri tarafından karşılanan Köşger çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra ilçemizdeki gezisinin son durağı olan Betarex A.Ş’ ye gitmek üzere GMYO’dan uğurlandı.

 Fotoğraflar İçi Tıklayın

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2013, 12:31
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER