Yeşilyurt Seçildi

Yeni Gerze Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Hülya Yeşilyurt oldu

Yeşilyurt Seçildi

  Gerze Eğitim Sen üyeleri 9.Genel Kurul Seçimleri için 18 Ocak 2014 Cumartesi günü saat 11 00 da Eğit-Der Lokalinde bir araya geldiler. 9.Genel Kurul Seçimlerine Sinop Eğitim Sen Şube Başkanı Seyfi Çelebi, Gerze Eğitim Sen Şube Başkanı Murat Vural ve çok sayıda Eğitim Sen üyeleri katıldı.

Açış konuşmasını Gerze Eğitim Sen Şube Başkanı Murat Vural yaptı. Ardından Sinop Eğitim Sen Şube Başkanı Seyfi Çelebi konuşma yaptı.

Çelebi konuşmasında,” Sendikamız Eğitim-Sen’in 9. Olağan Genel Kurulu’nda bir kez daha bir araya geldik.

 Encümen-i Muallim’den TÖS’E, TÖS’ten TÖBDER’e, TÖBDER’den Eğitim-iş ve Eğit-sen’e ve oradan Eğitim-Sen’e mücadele ruhunu taşıyan; ülkemizin kamu emekçileri mücadelesi ve demokrasi mücadelesi alanında emek vererek bayrağımızı bu güne ulaştıran, bu uğurda bedeller ödeyen ve bu gün aramızdan ayrılmış olan tüm emekçilerin ve mücadele arkadaşlarımızın anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

     Sevgili Dostlar,     

     Bizler Gezi Parkı’nda doğan ve tüm Türkiye’yi etkileyen haziran direnişinin ülkedeki her bireye, kuruma ve oluşuma farklı farklı mesajlar gönderdiğini düşünüyoruz.

     Olaya kendi açımızdan bakarak haziran direnişinin bize yani Eğitim-sene verdiği mesajları düşünmemiz ve derinlemesine tartışmamız gerektiğine inanıyoruz.

     Hepimizin bildiği gibi kapitalizm ve faşizme karşı sınıf mücadelesi 19. yy’dan günümüze kadar birtakım devrim kahramanlarının önderlik ettiği ve peşinde kitleleri sürüklediği bir mücadele olarak günümüze kadar ulaştı.

     Elbette faşizme karşı mücadele tarihi devrim kahramanlarının önderliğinde şekil almıştır.      

     Bunları önemsiyoruz. Ve bu kahramanların yolumuza ışık tuttuğunu biliyoruz.

     Ancak, haziran 2013’te gezi direnişiyle birlikte bizler şöyle bir olguyla tanıştık: Artık mücadele için bir kahramanın bayraktarlığından daha fazlasına ihtiyacımız var. Bu yeni mücadele tarzında bir önder ya da kahraman yok. Birliktelik ve dayanışma var.

     İşte bu yüzden gezi direnişinin bir önderi ya da kahramanı yoktur. Eylemcileri vardır. Sözcüleri vardır. Grupları vardır ama bir önderi yoktur.

     Önder örgütlülük bilincidir.

      Artık mücadele, kitlelerin topyekûn ve omuz omuza, dayanışma içinde vermesi gereken bir mücadeledir.  Bu mücadele örgütlülük bilinci yüksek, kararlı, düşüncelerine sahip çıkan ve ortak hareket eden bir oluşumun mücadelesidir.

      Dolayısıyla, bizler 18 Ocak tarihini yani bu günü gezi direnişinin bize yüklediği misyonla birlik ve beraberlik günü olarak tanımlıyor, bu günü bir milat olarak kabul ediyor ve bundan sonra vereceğimiz mücadelenin tüm üyelerimizle birlikte gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz.

      Bugüne kadar maalesef sendikalaşmaya bakışımız hep şu cümlenin yansıması şeklinde oldu:

     “Siz yürüyün biz arkanızdayız.

      Artık bu cümlenin bir anlamı olmadığına inanıyoruz.

      Bu yüzden de sizlerin yeni oluşacak yönetimin arkasında değil yanında olmasını bekliyoruz.  Bunun böyle olacağına da yürekten inanıyoruz. Bundan cesaret alıyor ve bu duygularla göreve talip oluyoruz.

      Bizler Eğitim senin yönetim kuruluna üye olmanın herhangi bir siyasi partinin, bir şirketin, bir derneğin veya bir başka oluşumun yönetim kurulu üyeliğinden farklı bir anlam taşıdığını düşünüyoruz. Karşımızda örgütlülük bilinci son derece yüksek, sorgulayan, eleştiren ve denetleyen bir üye kitlesinin var olduğunun bilincindeyiz. Bu durum bizi aday olma konusunda hem zorlayıcı hem de işimizi kolaylaştırıcı bir anlam taşıyor. İşimiz zor, çünkü bilinç düzeyi yüksek bir sendikanın yönetimine talibiz. İşimiz kolay çünkü hiçbir zaman kendimizi yalnız hissetmeyeceğimizi biliyoruz.

      Birlik ve beraberliğin, hoşgörünün hâkim olduğu bir sendikanın üyesi olmanın gururunu beraber yaşayacağımızı biliyoruz.” dedi.

Konuşmanın ardından Divan Başkanı ve üyelerinin seçimine geçilerek Divan Başkanı Necip Vardal seçildi. Akabinde Eğitim Sen üyelerinin konuşmalarına yer verildi.

Yönetim Kurulu Seçimlerine geçilerek Gerze Eğitim Sen üyeleri Gerze Eğitim Sen İlçe Temsilciliği Binasında oy kullandı.

Yeni Gerze Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Hülya Yeşilyurt seçildi.

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2014, 09:59
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER