Yetkililere Sesleniyor!

GreenPeace Tarafından Belgeseli Çekildi.

Yetkililere Sesleniyor!

Kezban Karaman’ın ismini Gerze’nin Gürsökü Köyü’ndeki evinin bahçesine güneş enerjisi santrali yaptırması ile birlikte yaklaşık bir ay önce Gerze Gündem Haber aracılığıyla duyurmuştuk.

Kezban Karaman’ın güneş enerji santrali 25 Temmuz 2016 Pazartesi günü Samsun TEDAŞ Bölge Müdürlüğü, Samsun YEDAŞ ve Sinop YEDAŞ yetkilileri tarafından incelenerek geçici kabulü yapıldı ve elektrik üretmeye başladı. Yetkililer şu ana kadar 20 günde 460 kilowat elektrik üretildiğini ifade ederken Kezban Karaman gazetemiz aracılığıyla yetkililere seslenen bir mektup yazdı.

Ben Kezban Karaman. Diyorum ki kendi elektriğimizi kendimiz üretelim. Hükümet-Devlet-Millet el ele verelim. Bu bitmez bir hazinedir. Devlet de kazansın millet de kazansın. Güneşten ve rüzgardan kendi elektriğimizi kendimiz üretelim. Arabalarımızı elektrik ile çalıştıralım. Koskoca trenler elektrik ile çalışıyor da normal araba çalışmaz mı? Devlet bu bitmeyen hazineye el atsın, yönetmelikler kolaylaşsın. Devlet lisanslı –lisanssız, küçük-büyük girişimciye destek versin. Bu bitmeyen hazine, güneş ve rüzgardır. Devlet de kazansın Hükümet de kazansın. Hükümetimizden bunu rica ediyorum.

Kokusu Yok Dumanı Yok.

Daima yenilenebilir ham maddesi güneşten işçi parası, kumaş parası, iplik parası gerektirmeyen, su ihtiyacı olmayan yatırım yapmak için en uygun yöntemdir bu santraller. Paralarımız petrol ülkesine gitmesin istiyorum Devletimiz de Milletimiz de kazansın. Hükümetimize talebim şudur. Devletimiz yurtdışındaki ülkelere bağımlı olmaktan kurtulsun. Paralarımız devletin kasasında bizim de cebimizde kalsın. Çin güneş enerjisi ile çalışan uçak üretti, biz niçin sıkıntılar ile uğraşıyoruz?

Kezban Karaman son olarak devlet yetkililerine seslendi, "Güneş enerji santrallerinin kurulması için resmi prostür bir yıldan fazla sürdü yapımının ise 1 ay gibi sürede tamamlandı. Devletimizden bu sürecin kısaltılmasını önemle rica ediyorum." dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2016, 11:04
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER