Yurda Döndüler

Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün ve Belediye Meclis Üyelerinden oluşan heyet, Iserlohn Belediyesinin daveti üzerine gittikleri Almanya’da ziyaretlerini tamamlayarak yurda döndü.

Yurda Döndüler

  Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün’ün yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri İlyas Özdemir, Aslan Özdemir, Ümit Açıkgöz, Saim Yılmaz ve tercüman Sevgi Çaylı’ nın içinde bulunduğu heyet Almanya'nın Iserlohn şehrinde bir dizi incelemelerde bulundu.

Iserlohn Belediye Başkanı Dr. Peter Paul Ahrens, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye yöneticileri tarafından Belediye toplantı salonunda ağırlanan Ayancık heyeti daha sonra Belediye yöneticileri önderliğinde şehri gezdiler. Çeşitli ziyaretlerde bulunan heyet daha sonra Türk Dernekleri ile bir araya geldiler.

Iserlohn Belediye Başkanlığının davetlisi olarak Almanya’ya giden ve yaklaşık bir hafta süren ziyaret programı ile ilgili bilgiler aktaran Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN; ‘’ Geçtiğimiz aylarda Belediye Başkanı’nın da aralarında bulunduğu Iserlohn heyetini ilçemizde ağırlamıştık. Onlar da bizleri davet etmişlerdi. Belediye meclis üyelerimizin de katılımı ile iade-i ziyarette bulunduk. Belediye Başkanlığının ve Türk Derneklerinin öncülüğünde çok yoğun bir program oldu.  Şehir yapılanmaları, çevre duyarlılığı ve benzeri Belediye hizmetlerini yakından inceleme fırsatı da yakalamış olduk. Bunun yanı sıra yaklaşık 5 bin Ayancık’lı ve Türkeli’li hemşerimizin yaşadığı bir kenti hem tanıma fırsatı hem de hemşerilerimizle hasbihâl etme şansımız oldu. Başkan Ergün, kardeş şehir oluşumları ile ilgili de karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunduğumuz gezi programının bizler açısından çok faydalı geçtiğine inanıyorum ifadesini kullandı. Çok iyi karşılandıklarını belirten Belediye Başkanı Ayhan Ergün, başta Isherlohn Belediye Başkanı Herr Dr. Peter Paul Ahrens’e, Belediye yetkililerine, Almanya’daki Türk Sivil Toplum Kuruluşlarına ve hemşerilerimize göstermiş oldukları ilgi, alaka ve misafirperverliklerinden dolayı müteşekkir olduklarını ifade etti.














Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 15:27
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER