Zeytin Vaktini Kaçırmayın!

Kış mevsimine geçmemize sayılı günler kala kışlık yiyecekler için hazırlık yapılmaya başlanıyor. İşte zeytin de onlardan sadece bir tanesi.

Zeytin Vaktini Kaçırmayın!

  Gerze’nin Cuma Pazarında Zeytinin kilogramı 4 -7 TL arasında değişiyor. Bunun yanında haftalardır tükenmek bilmeyen mantar da tezgâhlardaki hâkimiyetini korumaya devam ediyor. Sadece Sonbahar aylarında rastlayabileceğimiz mersin ve piretün de birçok tezgâhta alıcılarını bekliyor.

Sonbahar mevsiminin gelmesi ve havaların soğuması ile birlikte halkımız Pazar ihtiyacını kısa sürede gidererek evinin yolunu tutuyor.

Yaprağı ayrı tanesi ayrı yağı ayrı insan sağlığına katkısı bulunan Zeytinin Faydaları

-          İçeriğindeki A,D,E ve K vitaminlerinin de kanser tümörlerinin oluşumunu engellediği ve Radyoaktivitece karşı vücudu koruduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

-          Zeytin karaciğeri korur ve karaciğerin en iyi dostudur. Sindirim sistemine, safra kesesine ve safra kesesinde taşta, bağırsak kanserinde ve sarılıkta faydalıdır.

-          Zeytin, kalsiyum kaybını engellemektedir. Bu da kemiklerin güçlenmesini sağlamakta ve yaşlılarda kemik erimesi (osteoporoz)'u azaltmaktadır.

-          Çocukların kemik ve diş gelişimi açısından önemlidir. İçeriğindeki E, A, D ve K vitaminleri çocuklarda sağlıklı kemik ve diş gelişimini sağlamaktadır.

-          Zeytin mide asitliğini azaltarak Gastrit ve Gastroduodenal ülserlere karşı koruyucu özellik taşımaktadır.

-          Oleuropeitt maddesi zeytin yaprağında, bolca bulunmaktadır. Bu madde zeytin ağacını hastalık ve zararlılardan korumaktadır. Modern tıp bu maddeyi tıp alanında da kullanabilmek için çeşitli çalışmalar yapmaktadır.

-          Zeytinyağının içeriğindeki E vitamininin insan hücrelerinin yenilenmesine katkıda bulunarak yaşlanmayı geciktirdiği, beyin fonksiyonları üzerindeki yıpratıcı etkisini azalttığı, cildi güzelleştirdiği ve haricen kullanıldığında saçlara parlak bir görünüm kazandırdığı, bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

-          Eski Mısır medeniyetleri Zeytin, Zeytinyağı ve Zeytin yaprağını tüketimin yanı sıra sağlık ve dinsel ritüellerde de kullanmışlardır.

-          Zeytin yaprağı bol miktarda Kalsiyum Elenolate içermektedir, bu madde virüs, bakteri ve mantarlara karşı oldukça etkilidir.







 












Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2014, 10:10
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER