Zor da Olsa Bayraktar Başardı

Yılardır ilçe merkezinde atıl vaziyette duran eski tekel binası bugün yıkılacak yarın yıkılacak derken Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar tarafından yapılan çalışmalar doğrultusunda nihayet yıkım kararı alındı.

Zor da Olsa Bayraktar Başardı

  19 Aralık 2014 Cuma günü Eski tekel binası önünde Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Emniyet Müdürü Ünal Arslan, kurum müdürleri ve ilçe halkının katıldığı hatıra fotoğrafı çekiminin ardından Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar basın açıklaması yaptı.

  Bayraktar, “Yaklaşık 70 yıldır ilçemizdeki varlığını sürdüren eski tekel binasının 19 Aralık 2014 tarihi itibari ile yıkımına başlanmış bulunulmaktadır. Hemen her Gerzeli vatandaşımızın kursağından geçen lokmada payı olan bu bina ve dolayısıyla tütün işletmesi yatırımını yapanlardan Allah razı olsun diyor ve şükranlarımızı sunuyoruz.

  Söz konusu bina bugün hem ömrünü hem de işlevini tamamlamış bulunmaktadır. Tekel işletmesi kapandıktan sonra uzun yıllar atıl durumda bekleyen bina görüntü kirliliği oluşturmasının yanı sıra fiziki yıpranmışlığı ile de tehlike oluşturmaya başlamıştır. Bu nedenle öncelikle binanın yıkılarak kötü görüntünün ve tehlikenin ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır. Bu vesile ile büyük desteğini gördüğümüz başta sayın valimiz ve milletvekilimiz olmak üzere konu ile ilgili diğer tüm siyasi ve bürokratik aktörlere teşekkür ediyoruz.

  Yıkılacak olan binanın yerine ise yine sayın valimiz ve milletvekilimiz öncülüğünde Gerzeli vatandaşlarımız tarafından da kabul görecek bir kamu yatırımı yapma konusundaki çalışmalar devam etmekte olup, henüz kesinleşmemiş bir planlama bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. “ diyerek konuşmasına son verdi.

 Tekel Binasının tarihi:

  1937 yılında 1750 metrekare üzerine inşası başlayarak 1941 yılında ilk olarak İnhisarlar Umum Müdürlüğü olarak hizmete açılan bina 1958 yılında Tekel İşletme Müdürlüğü adını alarak işletmeye 100 bayan işçi alındı. 1980 li yıllarda 350 bayan 250 erkek çalışanı olan tekel binası 1999 yılında tütüne uygulanan kota nedeniyle bu güne kadar kaderine terk edildi.











Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2014, 17:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
barış
barış - 9 yıl Önce

halk adına gerze adına yararlı bir yatırım olur inşallah.

yıldız yulafcı
yıldız yulafcı - 9 yıl Önce

bir kere de bir şeye olumlu yaklaşın minnettar olun ne bu kompleks.ne güzel işte başaranları tebrik edin.egonuzu atın bir kenara artık

Nahide Gökhan
Nahide Gökhan - 9 yıl Önce

gülümseyerek, tekel binasının önünde poz verenlerin yerine, halen hayatta bulunan tekel çalışanlarının olması oraya daha çok yakışmaz mıydı.? sayın kaymakam, sayın belediye başkanı çok mu zordu bunları organize etmek. o bina çalışanların ve ailelerinin karnını doyurduğu gibi esnafın da ekmek parasıydı.keşke yıkılmasaydı. restore edilip, müze olarak kullanılsaydı. tütün işleme evinde çalışan kadınların veya omuzunda tonga taşıyan bir erkeğin anıtı yapılarak, en eski geçim kaynağı olan tütüncülük hafızalardan silinmez, yıkıntıların altında kalmazdı. bir tekel işçisinin evladı olarak , orada anı fotoğrafı çektirenlerin (1 kişi hariç) yerine yıllarca emek vermiş işçilerin hatırlanması yerinde olmaz mıydı?çok mu zordu bu insanlara ulaşmak?

erhanbayrak
erhanbayrak - 9 yıl Önce

ınanmıyorum bukadar komık bı duruma dusmezler bence zaten bu gerzenın gelısımıyle ılgılı kımler bu projelerı sunuyor bunlarada hayret edıyorum arkadas hıcmı gorsel anlayısınız yok gerzeye yazları tatılcıler otopark gormeyemı gelıcek yada kaldırım uzerındekı sonradan konma merdıvenlerımı bence ınsanların yuruyerek kullandıgı en onemlı caddesınde bulunan bır alanı kucuk sırın bır avm ıle ıcınde gerzeye ozgu sergılerın olabılcegı hatta bı katında cocuklar ıcın tıyatro eglence salonları gerze ınsanın oturub sohbet edebılcegı bı alana ıhtıyac var

vatandaş
vatandaş - 9 yıl Önce

yer altı otoparkı üzeri yeşil alan yapılsın.her yıkılan betonun yerine neden bina yapılıyor bırakalımda bi yer boş kalsın..

otopark mı?
otopark mı? - 9 yıl Önce

allah aşkına güldürmeyin otoparka 1 lira verecek gerzeli tanıyan varsa gösterin bana, yerine yine bina yapılıp tekstil fabrikası olup 600 liraya işçi çalıştırırlar bu işler böyle..

banner381
SIRADAKİ HABER