Güven, Korku ve Adalet!

  Türk halkının ilk kez söz sahibi olacağı Cumhurbaşkanı Seçimleri’ne sadece 13 gün kaldı. Halk kimi Cumhurbaşkanı olarak görmek istediğini 10 Ağustos 2014 Pazar günü kullanacağı oylarla belirleyecek. Bildiğiniz gibi AKP’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan, CHP-MHP’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP’nin Adayı Selahattin Demirtaş oldu.

Seçimlere 13 Gün Kala Türkiye’de Neler Oldu?

-          Orta Doğu kan gölüne döndü. Gazze’de İsrail saldırıları sonucu ölen Filistinli sayısı 1000’i geçti.

-          Irak’ta kamplarda 50 dereyi geçen sıcağa dayanamayan 10 Türkmen Hayatını kaybetti.

-          Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, yazar Engin Ardıç’ın “1,5 Milyar Müslümanın elinde Coco Cola bardağı ile Ebabil Kuşlarını beklemesi soytarılıktır.” Twettini hesabında paylaşmasından sonra, katıldığı etkinlikte Coco Colayı protesto etmek için Fanta içti.

-          CHP’li Milletvekilleri Gazze’ye destek olmak için yola çıktı.

-          Başbakan Erdoğan, İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nun açılışı dolayısıyla şöhretler maçında oynayarak attığı 3 gol ile "Hat-trick" yaptı. Öte yandan, stadın değişik yerlerine "Bedduaların değil, dualarımızın cumhurbaşkanı", "Sen varsan Türkiye şampiyon", "Sen nereye biz oraya" ve "Gazze" yazılı pankartlar asıldı.

-          Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Suriye tarafından gelen silahlı grupların açtığı ateş sonucu 3 askerimiz şehit oldu.

-          Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara Palas’ta düzenlediği daveti reddeden Aleviler.”Biz iftarı helal lokmayla yaparız.” şeklinde yanıt verdi.

-          Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar,”Benim oyum Ekmel Bey’e.” diyerek Cumhurbaşkanlığı Seçimlerindeki kararını verdiğini açıkladı.

-          AKP’li vekiller Bonzai kullanımıyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını reddetti.

-          Bilal Erdoğan 35 Milyon Dolara yeni bir gemi satın aldı.

-          Terör örgütü İBDA-C başı Salih Mirzabeyoğlu tahliye edildi.

-          Polislere yönelik yapılan “paralel yapı” operasyonunda tutuklu polis sayısı 20’ye yükseldi.

-          Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,” Cemaat özür dilesin operasyonları sona erdirelim.”dedi.

-          Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da içinde bulunduğu Yüksek Hızlı Tren (YHT) Kocaeli girişinde arıza yaptı. 

-          Geçirdiği beyin kanaması sonrası 20 gün yoğun bakımda kalan Rize İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, öbür tarafa gidip geldiğini iddia ederek "oradakiler oyu Erdoğan'a atın diyor" dedi.

-          Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İnsanoğlu, Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlarken  Yeni Akit gazetesi muhabirinin "Ankara ve İstanbul'da ekmeğin fiyatını biliyor musunuz?" sorusuna İhsaoğlu, " Ekmek 1 Lira'dır. Halk ekmeği ise 60 kuruş’tur. Cevabım yeterli değilse Siz benim ağzımdan istediğiniz cevabı yazabilirsiniz. Çünkü sizin âdetinizdir" dedi.

-          Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarihi Haydar Paşa Gar binasının “özelleştirme kapsamına” alınacağını söyledi.

-          2014 yılının il 5 ayında yıllık tüketici enflasyonu, geçen yılın aynı ayına kıyasla 3,15 puan artarak yüzde 9,75’e yükseldi.

-          Diyarbakır’da PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan çocukların anneleri oturma eylemlerine devam edeceklerini, bayramda çocuklarına kavuşmak istediklerini söyledi.

-          Emekli, memur, Taşeron İşçi, BAĞ-KUR'lu, GSS Borcu olanlar, İşçiler, Öğrenciler ve dahası Torba Yasa henüz çıkmadı. Meclis, Torba Yasa için tatile girmedi.

Türkiye’de yaklaşan Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesi yaşanan ve herkesi ilgilendireceğini düşündüğüm konu başlıklarından bazılarını sizlerle paylaştım. Vatanını,Milletini ve Bayrağını seven herkesi 10 Ağustos 2014 Pazar Günü sandık başına davet ediyor, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Ülkemizde her bayramın mazeret gösterilmeden kutlanabileceği, çağdaş, aydınlık ve mutlu yarınlara birlikte uyanabilmek dileğiyle, İyi Bayramlar Türkiye…

 

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 10 yıl Önce

"başbakan recep tayyip erdoğan'ın da içinde bulunduğu yüksek hızlı tren (yht) kocaeli girişinde arıza yaptı." demiş olman zihnindeki her şeyi özetlemekte. ülkesini ve milletini seven bu haberde hizmeti öne çıkarır ve haberi şöyle verirdi. "ankara-istanbul arasını 3.5 saate indiren yüksek hızlı tren vatandaşlarımızın hizmetine açıldı." bu büyük hizmeti görmezden gelerek trenin arıza yapmasını ön plana çıkarmanın manasını bu toplumun anlamayacağını mı sanıyorsun?

bir tane daha. "2014 yılının ilk 5 ayında yıllık tüketici enflasyonu, geçen yılın aynı ayına kıyasla 3,15 puan artarak yüzde 9,75e yükseldi." haberin gerçeği ise şu; "haziran ayında tüketici fiyatları yıllık bazda bir önceki aya göre 0.5 puan azalışla yüzde 9.66'dan yüzde 9.16'ya geriledi"

neye hizmet ettikleri belli olan sizin gibi gazeteci yazar takımını bu millet gayet iyi tanımakta. yine sorumu tekrarlıyorum; "sen bu milleti aptal mı sanıyorsun?" yazık, çok yazık.gka

Burnunu kasiyan adam
Burnunu kasiyan adam - 10 yıl Önce

sayin gka iyi icraatlarin istikrarla bakimini guvenligini saglamadiktan sonra sadece evet biz bunu yaptik demekten baska anlam iade etmez.evet sayin yazar eksik yazmis bu memlekette en guvenli en donanimli diye acilan soma madenini ve denetim eksikligi ve bazi ensesi kalinlarin cebi dolsun diye olen canlari da yazsaydi keske.sinop gerze tubeli acildi gidin bakin gidis dojus iki tarafta hizmet veriyor mu? hayir! yarim yamalak isler yapilirsa tabiki elestirilmeli.objektif olalim evet hizmet veriliyor ama icraat varsa bu da bizim vergilerimizle oluyor.

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 10 yıl Önce

ne kadar doğru şeylerden bahsetmişsin. ben de yazara seninle aynı şeyleri söylemeye çalışıyorum. milletin aklı ile zekası ile dalga geçmeye kalkma diyorum, doğru ol, objektif yaz, nalıncı keseri gibi sürekli kendi tarafına yontma diyorum. yorumunda eleştiri konusu yaptığın hususların hepsinin altına imzamı atarım.gka