Halkin Manifestosu Olabilir mi?

Değerli Gerze Gündem Okurlarım; demokrasilerde halkın oy vererek seçeceği adaylardan yapılmasını  arzuladığı, kendi yaşadığı toplum için alt alta sıraladığı arzu ettiği istekler bence “ Halkın Manifestosu” olur.

Bütün siyasi partilerin Halk için yapacaklarını sıralamaları onların Manifestoları oluyorsa, onları iktidara taşıyan halkın neden olmasın!

Ülkede yaşayan her seçmen şayet özgür bir bireyse, bu özgür iradesi ile sandık başında oy kullanarak, hakkını kullanıyorsa, bu iradesine hukuk devletinde hiç kimse müdahale etmemelidir.

Her seçmen,kendi özgür iradesi ile istediği partiye oy vermekte özgür olduğuna inanmalıyız! O bireye bunun dışında her türlü müdahale demokrasi dışıdır!

Yerel seçimler, genel seçimlerden bence çok daha önemlidir. Çünkü Halk her ilde, ilçede, köyde ve mahallede kendi yerel yöneticilerini seçecektir.

Bu seçimlerde halka  akıl vermek, yalan yanlış ve yapılması mümkün olmayan vaatlerde bulunmak hiç inandırıcı olamaz.

Bence bütün adaylar,gerçekten vatandaşlarına yapabilecekleri projelerini basit inandırıcı ve yalın bir dille anlatmalıdırlar. Boş ve yapılması çok zor vaatleri adaylar kesinlikle ortaya atmamalıdırlar!

Doğru tespitler,hiçbir zaman eğrilmez! Zamanı gelince yerinde söylenmiş sözler, oy verecek seçmenlere inandırıcı gelecektir.

Her aday, gücünü kendi yaşadığı yerleşim yerindeki seçmeninden alacağını çok iyi hesap etmelidir.

İlçemizde seçime giren yani aday olan her bireye ve temsil ettikleri siyasi oluşumlara başarılı bir seçim süreci yaşamalarını canıgönülden dilemekteyim.

Kırmadan, dökmeden, birbirlerini üzmeden yerel seçim sürecini tamamlamalarını ümit ederim.

Tüm aday adayları;belediye başkan adayları, belediye meclis adayları,il genel meclisi adayları,muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri,yaşadıkları yörelerin halkının istek ve arzularını biliyorlar mı? Tek tek araştırma yaparak ve yaptırarak tespit etmişler mi?

Yoksa, temsil ettikleri partilerin programlarına mı güveniyorlar? Hiç unutmayınız ki partilerinizin programları, bütün ülkeyi kapsayan,kucaklamaya çalışan genel programlardır! Yerel çok farklıdır!

Yerelden uzaklaşırsanız, halktan kopar,  yapmak istediklerinizi yapamazsınız! Bunun örnekleri çoktur!

Yapamayacağınız vaatleri kesinlikle halka söz  olarak vermeyiniz! Ayaklarınız mutlaka yere sağlam basın! Arkanızda iktidar gücü her zaman olsa da olmayacak, yapılamayacak hiç bir vaadi halka vermeyiniz!

Tüm siyasi partili adaylara,muhtarlarımıza sağlıklı bir seçim süreci yaşayarak gerçek anlamda  hak ederek başarılı olmalarını dilerim. Ayrıca tüm  adaylara yarışta ilkeli,tutarlı doğruları söylemekten ödün vermeyen  tutarlı bireyler olmalarını dilerken;                                               adayların manifestolerıyla, yöresel seçmen olan     halkın isteklerini belirten manifestolarının    hangi adaylarla, daha iyi örtüştüğünü gösteren bulguların göstergesinin sonuçları  adayları  çok  daha  başarılı  kılacak  ve seçimi kazanmalarını sağlayacaktır.

Esen kalın.

Ali Vacit TOKMAK           25-Şubat-2019 İstanbul

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Vacit TOKMAK
Ali Vacit TOKMAK - 5 yıl Önce

bizler hep nedense yukarıdan aşağıya yönetilmeyi ve yönetenlerin belirledikleri ve yapmak istedikleri projeleri kabullenen ve bu projelerin yararını sorgulayıp anlamadan alkışlayan insanlarız! geçen günlerde akp ilçe yönetimi ve başkan adayı kapalı salonda iktidara geldiklerinde yapacaklarını vaat ettikleri projeleri alt alta sıralayarak insanlara sundular.çok güzel! siz sundunuz halk kabul etti! acaba öylemi? gerze halkının öncelikli istekleri acaba sizin sunduklarınız olabilir mi? yoksa gerze halkının öncelikli çözüm bekleyen istekleri var mıdır?hiç halka yada tabanınıza sordunuz mu? halkın manifestosu olamaz mı? unutmayınız ki, sizlerde halka yukarıdan bakmaktasınız! siyasi yaşamda projeler,çok önceden,halka sorularak, çok iyi gözlem ve inceleme yapılarak hazırlanmalıdır. halkın öncelikli istekleri ile yönetmek isteyenlerin projeleri çakışmalı ve örtüşmelidir!

Ali Vacit TOKMAK
Ali Vacit TOKMAK - 5 yıl Önce

tüm, siyasi partili belediye başkanı adaylarına,belediye meclisi adaylarına,il genel meclisi adaylarına ve köy ve mahalle muhtar adaylarına bir kez daha hatırlatmak istiyorum! sizlere oy vererek seçmenlerinizin sizden ve ekibinizden beklentileri ile siz seçileceklerin ortaya koyduğu gerçekten yapılabilecek projelerin hangi adayı öne çıkarıp seçimi kazanabileceğini bu yerel seçimler gösterebilecektir! lütfen adaylar ayakları sağlam ve yere basan projeleri, oy verecek seçmenlerin gerçek ve yapılabilir istekleri ile örtüştürebilsinler! yoksa seçimi kazanmak hayali suya düşer! bu yerel seçim, çok değişik ve ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de ilk kez yaşanacak çok çetrefilli seçim olacağını düşünüyorum! tüm seçilecek adaylara duyurulur! başarınız,halkın istekleri ile örtüşen uygulanabilir ve gerçekten yapılabilir projelere inanarak seçmenin vereceği oylara bağlıdır!benden bir kez daha hatırlatması!