Hem Gülelim, Hem Düşünelim!

Değerli Gerze Gündem Okurlarım.

Ülkede olup biten olumsuz gelişmeleri gördükçe, aklıma böyle bir başlık atıp, bazı fıkralarla sizleri düşündürmek, biraz zor da olsa güldürmek istiyorum!

PİSLİK ATMAK KOLAY!

" Bir fırsatını bulan iki genç TÜRK gazeteci atmışlar kendilerini yurt dışına...Bir iki hafta barlarda zaman geçirip, hayatın tadını çıkarmışlar. Sonra paraları bittiği için iş aramak için kapıları çalmaya başlamışlar. Bir gün, iki gün. bir hafta, iki derken, ümitleri iyice kırılmaya başlamış.

O sırada bir ilan görünce gözleri parlamış. çiftlikte çalışacak işçi aranıyor. Koşarak gitmişler. Çiftlik sahibi tepeden tırnağa süzmüş bizimkileri, sonra ellerine kürek tutuşturmuş, büyükçe bir ahırın kapısına götürmüş.

Günde üç öğün yemek, saati 5 EURO karşılığında, ahırdaki gübreyi, 50 metre ilerideki kuyuya taşımalarını istemiş. Yatacak yer de vermiş.

Umutsuzluktan umuda ulaşan bizim genç gazeteciler bir iki haftalık işi iki günde bitirivermişler. Ahır pırıl pırıl olmuş.

Çiftlik sahibi ağzı kulaklarında, bizimkilerin çalışmalarından son derece memnun, çiftlikte sürekli iş önermiş. Bizimkiler, bir daha sokaklara düşmemek için kabul etmişler.

Çiftlik sahibi, bu sefer onları tavuk çiftliğine götürmüş. Makinanın başına gelmişler, anlatmış olayı. " Düğmeye  basın bant yürümeye başlar."

Önünüzde iki kutu var, İRİLERİ SAĞ TARAFTAKİNE, KÜÇÜKLERİ SOL TARAFTAKİNE KOYUP, KUTULARI BANTLAYIP, AİT OLDUKLARI KOLİLERE YERLEŞTİRECEKSİNİZ. " İşte bu kadar basit." anlatmış ve gitmiş.

Geçmişler bizimkiler birer tarafa geçip basmışlar düğmeye, bant hareket etmiş önlerine bir yumurta gelmiş, almışlar ellerine bakmışlar, bakmışlar " İyi mi, kötü mü, büyük mü, küçük mü"  tartışmaya başlamışlar. Bu arada bant akmaya devam etmiş ve yumurtalar bantın ucundan çöp tenekesine düşmeye başlamış!

Çiftlik sahibi tesadüfen gelmiş yanlarına bakmış, onlarca yumurta boşa gidiyor! Bizimkiler hala ellerinde bir yumurta tartışıyorlar! Durdurmuş bantı çiftlik sahibi, "Ne yapıyorsunuz ?" demiş kızgınlıkla...

Gençler şaşkın bakınca, " Siz Türkiye de ne iş yapıyordunuz ?" diye sormuş.

 Bizimkiler cevap vermiş, " Gazeteciydik! "

Adam  onlara şöyle bir bakmış, " Anlamalıydım! " demiş!

GÜVERCİN SİYASETİ!

Benim gibi iki emekli, güvercinlere yem atarken biri,

" Şunlara ne zaman yem versem siyasetçileri hatırlıyorum! "demiş.

Diğeri sormuş.

-Neden?

" Yerde dolaşırken elimizden yiyorlar, havalanınca kafamıza ediyorlar! "

HEM YATAKTA DÖRT DÖRTLÜK KADIN İSTİYORSUN! HEM DE...

Dini bütün ve bununla her dem övünen TEMEL, tesettürlü ve güzel bir hanımla evlenir ve aradan iki ay geçtikten sonra bir gece karısına sorar;

- Ula FADİME, benden önce birkaç sevgilin olduğu doğru midur?

- FADİME, dinle benum aslan yürekli uşşuğum; evinde sıcak ve süper galite yemeğin var midur?

- TEMEL, evet vardur.

- FADİME, temiz ve ütülü elbiselerin var mi?

- TEMEL, evet vardur.

-FADİME,evin düzgün ve temiz mi?

-TEMEL, hem de nasul, çoook memnunum da!

- FADİME, ha peku...Gece benumla sevişmekten memnun musun?

-TEMEL, Hem de çoookkk, sen ne deysun, haçen aklimu başimdan alaysun!

- FADİME, öyleyse söyle bağa ula uşşuğum...Bütün bunları ben nerede öğrendim sanaysun!

Biraz olsun güldünüz, gülebildiniz Okurlarım! Şimdi biraz da düşünmek sırası sizlerde!

Gelecekte, ülkemde,ilimde ve ilçemde; " Güzel, güneşli günler göreceğiz!"ümidini hiç yitirmeden taşıyorum!

Öyle ya! Bir gün gelecek, " HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK! "

Sevgiyle kalın.

Ali vacit TOKMAK

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALİ VACİT TOKMAK
ALİ VACİT TOKMAK - 5 yıl Önce

ülkede kalemi öpülesi halka gerçekleri duyuran, anlatan gazeteciler var. bir de kalemi kirilasi, yağci yalaka gazeteciler var! yine halkin oyu ile seçilmiş vatan sever,halkin temsilcileri var.birde halka tepeden bakan parmak kaldırıp indiren ve de kula kulluk eden sözde halkin temsilcileri var! bazi kadinlar var ki, kocalarini unutmuş ülkeyi yönetenlere arap kültürünü gerçek islam dini sanarak o kişilere sosyal medyada ahlaksizca kelimeler sarfederek bağliliklarini dile getiren sözler sarf ediyorlar! ne oldu bu güzel ülkenin insanlarina...emperyalit ülkelerin ve onlarin yerli işbirlikçilerinin oyununa geldiğimizin artik farkında olmaliyiz! yoksa bu ülkenin insanlarini bir birlerine düşman edecekler! işte yukarıdaki fikralari bir açidan böle de yorumlayabilmek mümkündür! tüm insanlarimiza güneşli güzel günler görmeyi dilerim...

ALİ VACİT TOKMAK
ALİ VACİT TOKMAK - 5 yıl Önce

kendini kaşiyan adama cevap olsun! temel fikralari çoktur.karadenizliysen bilmen gerekir.betimleme bana ait değil.bu fikrada ne dindarlara ne de manevi değerlerimizi aşağilama vardir. dindarlara saygım vardir. dindar görünüp, her türlü pisliği sanki dinmiş ve din adina yapıyormuş olan dinciler saygim yoktur! onlar arap örf adet ve kültürünü islam diniymiş gibi çevrelerindeki bilgi yoksunu insanlari kandiriyorlar! ben öğrenciyken,imamhatipler imam ve hatip yetiştiriyordu. şimdi öyle mi?baş örtüsüyle,kapatma ile benim işim olmaz! ha sonra imamhatip okulu açmak kolay! kiz öğrencilerden de imam, hatip hiç görmedim! önemli olan üretime ve teknolojiye katki sunabilecek teknik okullar açabilmek olmalidir! hani nerede o okullar?dünya ülkeleri ile böyle mi yarişacağiz?birakin bu okullari ünüversitelerimiz bile dünya ülkeleri ile yarişabilmekten çok uzak kaldılar! eğitim ve öğretimde temel çürükse üzerine çikamazsiniz! durum işte budur!

ALİ VACİT TOKMAK
ALİ VACİT TOKMAK - 5 yıl Önce

bedenini kaşiyan adama cevap olabilir! sosyal medyayi takip ediyorsaniz böyle ahlaka ve islam dinine aykiri bazi ahlak yoksunu kadinlarin ifadelerini okuyup görebilirsiniz! " mesala o kadinlar eşimi bile birakir o kişinin cariyesi bile olabilirim! " gibi ifadeler sarf edebildiğiğini hiç duymadiniz ya da okumadiniz mi?ben ve benim gibi düşünen cumhuriyet, laiklik ve demokrasi savunucusu kişilerin ve de ömrünün 58 yilini laik eğitim ve öğretime emek veren bir kişi olarak ülke insanina kadin erkek ayirimi yapmadan mücadele eden bir eğitim emekçisine yazilarimi anlamadan yorum yapmaniz çok yanliştir! ha şunu da çok iyi bilmenizi isterim ben siradan bir eğitim emekçisi hiç olmadım, olmam da mümkün değil! lütfen öküz altinda buzaği aramayin.bu ülkenin kurucu liderine,cumhuriyete,laikliğe,ve demokrasiye dil uzatmayan,kadin ve erkek her yurt sever insanlarin başimin üzerinde yeri vardir! bunun aksini düşünenleri eleştiri hakkim her zaman olacaktir! vatanseverlik ancak böyle olabilir!

ALİ VACİT TOKMAK
ALİ VACİT TOKMAK - 5 yıl Önce

ismini yazmaktan utanan adam, benim yazdiklarimi kendi anlayışına göre yorumlamiş! olabilir ! benim atatürkçül'üğüme," senin dediğin laikliçilik olmaz!" laiklik olur! eğitimciliğime dil uzatmani nefret ve şiddetle kiniyorum! efendi olmani beni zerre kadar tanimadan benim inandiğim değerlerle sözde değerlendirmen için çok firin ekmek yemeni öneririm (!?)

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 5 yıl Önce

hocam, bu uyduruk fıkranızda temeli ”dini bütün ve bununla her dem övünen”, fadimeyi ”tesettürlü ve güzel bir hanım” olarak betimlemişsiniz. bu betimlemeler ile manevi değerlerimizi aşağılama, dindarlar hakkında olumsuz algı oluşturma çabanızı size hiç yakıştıramadım. bir gün gelecek imam hatipleri yine kapatacağız, başörtünüzü yine çekip alacağız başınızdan, dindarları yine bu ülkenin ikinci sınıf vatandaşı yaptığımızda ”her şey çok güzel olacak” dersiniz biliriz de artık çalamayacaksınız hayatları. gka

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 5 yıl Önce

önce uyduruk bir temel-fadime fıkrası neşrettiniz. fıkranın yorumu olarak ”bazı kadinlar var ki, kocalarini unutmuş ülkeyi yönetenlere arap kültürünü gerçek islam dini sanarak o kişilere sosyal medyada ahlaksizca kelimeler sarfederek bağliliklarini dile getiren sözler sarf ediyorlar!” dediniz. hocam siz ne demek istiyorsunuz daha açık söyler misiniz? uyduruk bir temel-fadime fıkrasına bir de bu yorumu eklemlediniz. bu cümleyi bir eğitimci ve yazar sorumluluğu ile açıklamak zorundasınız. hangi somut olaylara ve gerçeklere dayanarak temel- fadime fıkrası ile topluma yatak odası üzerinden ve bazı kadınlar dediğiniz ki onlarda birilerinin ana, bacı, kız evlatlarıdır, bunlar üzerinden mesajlar vererek, sahi siz neden bahsediyorsunuz? olay nedir, mekan nedir, zaman nedir, özne kimdir? uyduruk fıkranızdaki fadime rolünü bu toplumda hangi sosyal sınıfdaki ya da düşüncedeki kadınlara veriyorsunuz. daha gerçekçi, kalemi öpülesi olun hadi; açıklayın zihninizdeki gerçekleri gerze halkına.gka

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 5 yıl Önce

hocam, yazınızın başlığına ”hem gülelim, hem düşünelim!” demişsiniz ya! üç şeye gülüyorum, sizi ise bolca düşünmeye davet ediyorum. emekli adamsınız, tefekküre ayıracak geniş zamanlarınız vardır. birinci güldüğüm nokta, köşenize aldığınız temel- fadime fıkrasında dindar insanları ve manevi değerleri aşağılama olmadığını söylediniz. buna çok güldüm. i̇kincisi, sosyal medya denilen ipsiz dipsiz kuyudaki trollerin yazıp çizdiklerine ve profil resimlerine aldanmanıza çok güldüm.sosyal medyayı takip ediyorum ama sizin gibi at gözlüğü ile okumuyorum yazılanları ve yazanları. belirttiğiniz ifadeleri yazanların kadın olduğunu nasıl teşhis ettiniz. oturup bir yerlerde kahve içtiniz de aynı şeyleri kulaklarınızla da duydunuz mu? komik olmayın. üçüncüsü ise daha gülünç. sosyal medyada söylendiğini belirttiğiniz ifadelerdeki ”o kişi” bu ülkenin kurucu lideri olmadığına göre nerede kaldı söz ettiğiniz saygı. lafta kaldı. atatürkçülüğünüz, laikçiliğiniz, eğtimciliğiniz gibi... gka

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 5 yıl Önce

sayın editör, son yorum yayınlanmamış gözüküyor. gka