Her Evde Bir Temel

          Dün, gazetede Temel’in fıkrasını okuyunca bir an bu fıkra beni geçmişe götürdü. Fıkra şuydu:

          Çocuk Temel arkadaşı Dursun’a:

“ Ula,” demiş “Babamın rakı şişesinden gizlice içtim, anlamasın diye şişeye su koydum, bu defa bembeyaz oldu. Ben ne yapacağım şimdi?” Dursun akıl vermiş:

          “Bence şişedekinin hepsini iç!”

Temel sormuş:

          “O Zaman babamdan daha fazla dayak yemez miyim?”

Dursun:

          “Yersin ama,” demiş. “Sen o rakı şişesini bitirdikten sonra dünyanın dayağını yesen bile hiç duymazsın!”

          Benim olayım ise:

          Bir gün aklıma geldi buzdolabının kapağına koyduğum rakı şişesi. “Bu gün Pazar,” dedim kendi kendime. “Şuradan bir duble alıp içeyim…”

Öyle de yaptım. Aldığım yarım bardak rakının üzerine suyunu koydum ve gördüm ki, elimde bir bardak su. Bir iki saniyelik şaşkınlıktan sora, suyu kokladım ve anason kokusu aradım boş yere. Sonra öfkeyle:

          “Lan kim içti bunu?” diye hanıma bağırdım önce. Onun sorgulayan bakışları karşısında, evdeki genç çocuğumun kitap sayfaları karıştırmaya başlamasından durum anlaşılmıştı çoktan. Rakı içilmiş ve yerine de su doldurulup dolaptaki yerine bırakılmıştı.

          “Evet,” dedim kendi kendime. “Evde gençlik çağına girmekte olan çocuğun var ise, buzdolabında yarım rakı bırakmayacaksın,” diye düşünüp, konuyu kendi ders haneme yazarak kapattım. Hem evdeki gencin ve hem de kendi kulağımı çektim böylece. İyi de oldu.

Necmettin ÇAKIR

YORUM EKLE
YORUMLAR
Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 5 yıl Önce

ula bu temel dini bütün değilmiydü? bkz: ali vacit tokmak hem gülelim hem düşünelim isimli köşe yazısı ve yorumları. gka