HZ. PEYGAMBER’İM (ASM)

   Peygamber’imiz   Hz. Muhammed(ASM) ile ilgili yazı yazmada ; dimağımız, duygularımız, kalemimiz  acizleniyor.  Ancak kendi  ruh  dünyamızdaki  güzelliklerden  süzülen  duygularımı  sizlerle  paylaşmak istiyorum. Çünkü  güzelden  bahsetmek  insanı  da,  duygularını  da  güzelleştiriyor.  Hele  o  güzel  Hz. Peygamber’imiz(ASM)  gibi  güzellerin  en  güzeli  olursa….
   Bebek Muhammed’in(ASM)  doğumu öncesi ; Arap Yarımadası, karanlık bir dünya.  Vahşi bir hayat hüküm sürüyor. Adetlerine körü körüne sarılmış  bir toplum söz konusu.  Kız çocuklarından utanıp, diri diri  toprağa gömen babalar var. Kadın meta  olarak kullanılıyor, değeri  sıfır.  Zayıfın ezildiği, sosyal adaletin tepetaklak olduğu  bir keşmekeş var. İnsanlık bunalmış . Bir nefes almak istiyor. Rahatlamak istiyor. Bu arada ;   Hz. Amine Anne-miz(RA) hamile, insanlık da hamile!!!  Doğum çok yakın.  Kâinat ağacının  en  son  ve  en  şerefli  meyvesi   olan  Peygamber’imizin(ASM)  doğumu öncesi,  insanlık  bekleyişte.  Kutsî  Hadiste ifadesini bulan ‘’ Sen olmasaydın Kâinatı yaratmazdım. ’’ hitabına mazhar olan insanlığın  En Sevgilisi(ASM)  doğarken, insanlar  şaşıracak,  mucizeler sağanak  sağanak olacaktır  tabii ki.

  12 Rebiülevvel  (20 Nisan 571 Pazartesi)  seher  vaktidir. Âlemlere rahmet olan Peygamber’imiz(ASM) geliyor. Hz. Amine Annemiz(RA) hamilelik  zahmeti çekmiyordu,  olağanüstü haller  gözleniyordu. Süleyman Çelebi(KS) ; Mevlid-i Nebevi’de(ASM)  bu güzellik-leri  çok  nefis  tasvir  etmiş.  Büyük hadise gerçekleşiyor, doğum sancısı da  hissetmiyordu. Doğum sonrası;  Bebek Muhammed(ASM)  secde  vaziyetinde  dünyaya  teşrif  ediyordu .  Sünnetliydi  ve göbeği  kesik doğuyordu. İki  kürek  kemiği  arasında  nübüvvet  mühürü  vardı. Ve  herkesin anlayabileceği bir şekilde   ; ‘’ Ümmeti, ümmeti .’’  sözleri  dökülüyordu  dudaklarından.  Doğum gecesi yıldızların düşmesi  çoğalıyordu. Kâbe’deki bütün putlar,  yere sabitlenmiş olmalarına rağmen yüz üstü devriliyorlardı. Kisra’nın  sarayının 14 direği parçalanıyordu.  Ateşe tapanların uzun yıllardır yanan kutsal ateşleri sönüyordu. Yine kitap ehli  olmayanların  kutsal addettikleri  Save Gölü  kuruyordu,  Semave  vadisini  su basıyordu.  İnsanlık ;  Bülbülüne,  Gülüne,  Sevgilisine,  Peygamber’ine(ASM)  kavuşuyordu.  Gençliğinde bir  iffet  timsali  olan  Peygamber’imiz (ASM) ;  peygamberliğinde de dostlarının  imanlarını kuvvetlendirmek,  düşmanlarını ise Hak’ka(CC)  çağırmak için ,  siyerlere geçmiş  çok  farklı  mucizeler   gerçekleşecektir. O’nun(ASM)  hayatı  bizim için bir rehber ve  yol göstericidir. O’nu(ASM)  öğrenme adına  ise ;  ‘’Kutlu  Doğum  Haftası’’  bir  vesiledir.    Çünkü  Peygam-ber’imiz(ASM)  ; bizim  için  en  önemli  rol  modellerimizin  başında  gelir.  Babalığı ,  eşliği,  dedeliği,  Devlet  Başkanlığı ,  komşuluğu , esnaflığı,  adaleti ,  hayvan  sevgisi , çevre duyarlı-lığı  velhasılı  her  hali  bize  en  büyük  yol  göstericidir.  Kâinat  Sultanı’nın(ASM)  dünyaya teşrifleri  ise; bu  Güzel’e(ASM)  ve  güzelliklere  kavuşmamıza  vesile  olmuştur.  Bu  duygu  yoğunluğu  ile  yazdığım  akrostiş  tarzı şiirimi  sizlerle  paylaşmak  istiyorum.

 

KUTLU DOĞUM  ( 20 Nisan 571 )

Kâinat , o sabah sanki tebessüm ediyordu .
Ulu Peygamber’im (ASM) ,  ‘’Ümmeti , ümmeti ’’ diyordu .
T
arifden dil aciz , işte mucizeleriyle geliyordu .
Lâtifdir ki , etraf  Gül-ü Muhammedî (ASM) kokuyordu .
Umutlar  yeşeriyor , kalpler aydınlanıyor , kara devir sona eriyordu .

Doğdu , Allah’ın (CC) en Sevgilisi (ASM) , yaratılışın  Meyvesi (ASM).
O’nun (ASM) , kur’anı  ve namazı  Ümmetine  hediyesi.
Ğufranımız  Sen’sin (CC) ,  olalım  Peygamber’imizin (ASM)  pervanesi .
Umudumuz  ve duamız ;  Allah’ım (CC)  rahmetinin  tecellisi .
Muhammed’im (ASM) ;  olsun nefislerimizin  terbiye  edicisi .

   Peygamber’imizi(ASM) ;  anlayıp,  yaşama noktasında her vesileyi değerlendir-memiz gerekiyor. Çünkü bana göre ‘’ Hazret-i Peygamber’in(ASM) terbiyesini bırakan ve zincirinden çıkan daha hiçbir Peygamber’i(AS)  tanımaz ve Allah’ı(CC)  da tanımaz.’’(RNK) Bu duygu ve düşüncelerle Kutlu Doğum Haftanızı tebrik ediyorum. Düşmanlarının bile Muhammed’ül Emin(ASM)  dedikleri Peygamber’imize(ASM)   selâtüselâmlarımı gönderi-yorum. O’na(ASM)  lâyık olabilme dualarımı Allah’ıma(CC)  sunuyorum. Siz dostlarıma ise; bir kaligrafi çalışmamı  paylaşarak,  sevgi ve  saygılarımı  sunuyorum.

 

Öğr.Gör. Ahmet AKIN

R.T.E.Üniversitesi 

Tekni Bilimler Meslek Yüksekokulu  -  RİZE         

YORUM EKLE
YORUMLAR
atalay sarıtoprak
atalay sarıtoprak - 10 yıl Önce

yüreğinize sağlık hocam

MUHSİN AÇIKTEPE
MUHSİN AÇIKTEPE - 10 yıl Önce

maşallah hocam doygunun yaziya dökülmüş hali̇ allah sağlikli i̇manli bi̇r ömür nasi̇p etsi̇n i̇nşallah.

Osman ABATAY
Osman ABATAY - 10 yıl Önce

Allah razı olsun hocam.Maşaallah yine döktürmüşsünüz:))

Muhsin AÇIKTEPE
Muhsin AÇIKTEPE - 10 yıl Önce

MAŞALLAH ÇOK GÜZEL BİR MAKALE.

Ahmet AKIN
Ahmet AKIN - 10 yıl Önce

muhsinbey kardeşim, yorumun için allah(cc) razı olsun.i̇negöl'e selâmlar.

Ahmet AKIN
Ahmet AKIN - 10 yıl Önce

samsun'dan yorum okumak güzel, çok sağol osman kardeş.allah'a(cc) emanet olunuz.

Ahmet AKIN
Ahmet AKIN - 10 yıl Önce

atalay'cığım, o sizin yüreğinizin güzelliği.....

Osman DEMET
Osman DEMET - 10 yıl Önce

sayın hocam,teşekkür ederiz böyle güzel yazılar yazıp bizle paylaştığınız için...Rabbim uzun ve sağlıklı ömürler versin size ki bu güzel yazılarınızdan yararlanmaya devam edelim.....