İNSANSAL ANLAMA NOKTASI

İlgili ağabeyime;

İlgili konuda;

            Kendi çıkarlarının, tutkularının olmayacağını düşündüğünüz için, çocukların kör karanlıkta her şeyden korkup titremeleri gibi, sen de aydınlıktan korkuyorsun, hem de çocukların karanlıkta dehşetle beklediklerinden olmayan şeylerden…

            Önemli olan anlamaktır. Ülkemizin resmi dini de ‘’ikra’’  yani   ‘anla’ diye başlamaktadır. Bilimin özünde tabii ki sorgulama ve sınama yatmaktadır. Bunları dogmalarınıza alet etmekten ısrarla kaçınmalısınız.

            Size mantıksız gelen bazı cümlelerim, üzülerek söylüyorum, içindeki derinliği alamamanızdan kaynaklanmaktadır. Şahsınıza münhasır özel nottaki Erasmus, Çiçero, kapsama alanları büyüteçleri olarak kullanılmıştır. Gördüğüm kadarı ile işe yaramamışlar. Üstün  görme  kompleksinizin yetersizlikten kaynaklandığı kanaatindeyim. Nicola M. ile ilgili yazılanları anlamadıysanız eğer,benim hatam olarak değerlendiriniz.Derecelendirmede  yanlış yaptığım düşüncesine kapıldım bir anda…

            Mantıksız gelen cümlelerin de sebebi, bu olmalı diye düşündürttünüz beni…

            Fabiancılık ise, sağ tandansımın (senin düşüncelerinle) açılımı olarak değerlendireceğiniz ve garibinize gidecek öğretme olarak verilmesine rağmen, aradaki bağıntıyı gözden kaçırdığınız anlaşılmaktadır.

            Atatürk, Kenan Evren, ADD ve dogmaların, senin kısır döngünün değişmezleri  olarak tanımlanmıştır. Bu cümle, adı geçen kişi ve kuruluşlarla ilgili olmayıp, şahsa münhasıran kullanılmıştır.

            Şahsına  yazılmış mektuptaki diğer isimler ise, yukarıda bahsettiğim üzere kategori  hatası yapmamdan kaynaklanmıştır. Sizi sadece kişilerin ve olayların değerlendirilmesi boyutunda ele almam gerektiğini anladım.Yazılmış mektuptaki işaretlerin tamamı, şahsıma yazdığınız makalenin, şahsınıza verilmiş cevabi açılımlarıdır.

            Öğretmenlerim bana, Rus Çarı Petro hakkında tarih derslerinde bilgi verdiler. Ve bana  ‘’deli ‘’ olduğunu anlattılar. Bende 40 yaşıma kadar bu bilgiyi taşıdım.  Fakat, ilk adı Petragrad, Ekim Devriminden sonra Leningrad, Alman işgalinden sonra Petersbourg olan bir kente gittim ve tüm Rus halkının bu kente Petra (Petır)dediğine şahit oldum. Çar Petro, dünyanın en güzel kentlerinden birisini yaptırmış, Rusya’yı zamanında en güçlü ülkeler sınıfına almış ve diğer yaptıklarını saymama gerek olmaksızın,1705 yılında Rus Bilimleri Akademisini kurmuştur, aynı kentte şu an Hermitaş Müzesi bulunmaktadır ve bu müze, her bir parçaya 10 saniye baksanız 7 yılda gezebileceğiniz bir insanlık mirasıdır.

            Türkiye Bilimler Akademisi ise 1995 yılında Prof.Dr, Celal Şengör başkanlığında kurulmuştur. Yani 290 yıl sonra…Bunu da açayım mı diye çok düşündüm.Nüktedan Neyzen Tevfik’de aklıma hiç gelmiyor değil hani!..

            Yine tekrarlamak zorunda kaldığım şey, ilgili ilgisiz birçok isim ve kavramı sıralamak, sana verdiğim önemden kaynaklanmakta idi, anladın ama yanlış anlamışsın! Boyut aşılmış ve kişilik bozukluğu olarak algılayabilmişsin… Öğretmenlerimin doğrusunu inceleyip bilmedikleri Rus Çarı, Grand Petro’yu bizlere öğrettikleri gibi… Adı geçen filozof isimleri mektup kısalsın diye işte bu yüzden verilmiştir. Kısacası, duygularınızın anlayışınızı gölgeleyip kirlettiği böyle birçok ve farkına bile varamadığınız yol izlediğinizden algılama sorunu yaşadığınız görülmektedir.

            ‘’Anlam yönünden belirsizliğin sebebine’’gelince, o mektup, karanlık ortamda mum yakmak gibi gelecektir diye düşünmekteydim. Bilim, kişilerle uğraşmayan alimler tarafından bugünlere getirilebilmiştir. Derin anlamlar, anlayacak çap gerektirir, anlamazsan eğer mantıksız bulunulurlar, bu da tabii ki sizin suçunuz değildir…

              Anadolu Grubu ile , ben dahil tüm Gerzelinin menfaati için çalışma yapmamın , statüsel olarak tarafınızdan diyalogsuzluk oluşturduğunu belirtmektesiniz , bu durumda eksiği-gediği olmamasına çalışacağımız ,tüm ülkeye getirisi olacak ve Gerze için sosyo-ekonomik  kalkınma sağlayacak GES için diyalogu kesmek , Gerzelinin çıkarlarını zedeleyecek bir sonuç oluşturmaktadır. Karşıyız mantığınızı, dogmalarınızdan sıyırıp yapıcı karşı duruş haline getirmeniz ancak, tüm Gerzelinin menfaatine olacağı kanaatini taşımaktayım.

            Benim şahsa yazdığım mektubu da, bu yeni bilgiler ve arizanik değerlendirmelerle tekrar inceleyeceğinizi umar, kişilerle değil de, olaylar ve fikirlerle ilgili çalışmalar yapmanızı tavsiye eder, şimdilik sözlerimi noktalarım. Esen kalın.

 

    H. V. ERSOY

    04.08.2011

              Not: Bu ince cevap, 4 Ağustos Perşembe günü yazılmış olup, benim dışımdaki gelişmeler yüzünden yayınlanamamıştır. Fakat F.H’ nin sitesine durum, yorum olarak atılmıştır. Bu yorumu F.H. yayınlatmamıştır, okuyucunun bilgisine…

YORUM EKLE
YORUMLAR
osman
osman - 13 yıl Önce

Doğanın yaşamına müdahale etmek mi "yani gelişmek ya da gerzenin çkarı" demek. Kendinizi kandırıyorsunuz.