KADINLARIMIZ - 2

Kadın; annemiz, eşimiz, kız-kardeşimiz, gelinimiz, kızımız, teyzemiz, halamız, babaannemiz, anneannemiz, öğretmenimiz, doktorumuz, hemşiremiz, (v.b.) . Velhasılı kadın her şeyimiz. Toplumun şekillenmesindeki ana unsurlardan biri kadın.  Kadın; iyi, güzel ve doğru olarak şekillenmiş ise, yetişmiş ise, bilinçlenmiş ise, toplum da peyder pey düzelecektir. İmanî zaaflarımız maalesef kadınlarımızı şiddet mağduru haline getirmiş. Kur’anın aydınlığına, gönül penceremizi açmamız gerekiyor. Kadınımızın gözyaşını dindirmemiz gerekiyor. ‘’Doğru İslamiyet’i ve İslamiyet’e lâyık doğruluğu’’ yaşamadığımız için sosyal hayatımızda başımız ağrımaya ve de kadınlarımız ağlamaya devam edecektir.

Tam burada bayan yazar, Hülya YAKUT Hanımefendi’den bir miktar alıntı yaparak yazımızı şekillendirmek istiyorum. “Cehaletin tek korkusu kadındır. Çünkü kadın öğrenirse çocuklarına da öğretir” diyen ne güzel söylemiş. Öğretmenin yolu başka başka Ahirzamanın iman, şefkât ve merhamet kahramanı Bediüzzaman’ı yetiştiren kadına bakıyoruz.  Nuriye Ana’ya, ümmi (okuma-yazma bilmez)  bir hanım. Lâkin ümmiliği sadece okur -yazar olmaması. Oysa değme aydınları geride bırakacak kadar bilgili mi bilgili. Aydın mı aydın. İleri görüşlü mü ileri görüşlü.  Babanın yetişemediği yerde o var. Babayla evlâtları arasında öyle güzel bir köprü kurmuş ki, bu günün anneleri bile anlamakta zorlanır. “Seksen bin zatlardan ders aldığım halde, kasem (yemin) ediyorum ki, en esaslı ve sarsılmaz ve her vakit bana dersini tazeler gibi, merhum validemden aldığım telkin at (yol göstermeler)  ve manevî derslerdir ki, fıtratımda  (karakterimin şekillenmesinde) , maddî vücudumda çekirdekler hükmünde yerleşmiş.”(RNK)

Ailede, anne ve baba bilinçli olmak durumunda. Çünkü toplumdaki; bu olumsuz

Örnekleri, tabiri caizse canavarları, bizler yetiştiriyoruz. Çocuk ailede görerek yetişiyor. Şiddet ve pisikolojik baskı yapan bir baba örnek olarak karşısında ise; çocuğun karakterinin de olumsuzluğu kaçınılmazdır. Aile, eğitimde sacayaklarından sadece birisidir.  Ailedeki olumsuzlukları tetikleyici unsurların başında içki ve kumar geliyor.        ’’ Her insanın küçük bir dünyası, belki küçük bir Cenneti dahi kendi hanesidir (evidir) . Eğer iman-ı ahiret o hanenin saadetinde hükmetmezse, o aile efradı (kişileri) , her biri şefkat ve muhabbet ve alâkadarlığı derecesinde elîm endişeler ve azaplar çeker; o Cenneti, Cehenneme döner. Veyahut muvakkat  (geçici)  eğlenceler ve sefahatlerle aklını tenvim (uyutma, uyuşturma) edip uyutur. Deve kuşu gibi avcıyı görür, kaçamıyor, uçamıyor, başını kuma sokar; ta görmesin. Başını gaflete sokar, tâ ölüm ve zeval  (yok olma) ve firak (ayrılık, hicran)  onu görmesin .’’(RNK)  Aile çatısı altında; anne de, baba da doğru karakterli olmalı ve de çocuklarına yaşayışlarıyla örnek olmalıdırlar. Umarım ki, güzel ve iyi karakterli insanların yetişmesi; kadınların gözyaşlarını, şiddet maduru olmalarını azaltacaktır.

Şefkat kahramanı olan kadınlarımızın gözyaşları; çok pahalı pırlantalarıdır, tek taşlarıdır. Siz'e gözyaşı döktürmeye hakkımız yok. Olumsuz örnek olan ve canavardan da aşağılara yuvarlanan erkek müsveddelerinden utanıyorum. Ve de sizlerden özür diliyorum. Siz'lerin aslî göreviniz göz yaşı dökmek değil, Siz’ler her şeyin en değerlisine lâyıksınız. Siz'i sadece 8 Mart ile avutup, geçiştiremeyiz.  Siz'ler ömür boyu baş tacımızsınız. Başta hanımım olmak üzere; size lâyık değil ama bir tane gül takdim ederek, saygılarımı sunuyorum.

           

            Öğr.Gör. Ahmet AKIN

            R.T.E.Üniversitesi

            Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

RİZE  

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet AKIN
Ahmet AKIN - 9 yıl Önce

eyvallah ismail'im. şensoy'lara selâm ve dua ile....

Ahmet AKIN
Ahmet AKIN - 9 yıl Önce

Değerli ağabeyim Mehmet Akın 'dan yorum okumak çok güzel . Sağol..

İsmail ŞENSOY
İsmail ŞENSOY - 9 yıl Önce

ENİŞTE KALEMİNE SAĞLIK SELAM VE SAYGILAR

Mehmet AKIN
Mehmet AKIN - 9 yıl Önce

Eline Sağlık Kardeşim.

Fatma Şensoy BAYRAKTAR
Fatma Şensoy BAYRAKTAR - 9 yıl Önce

ELİNE KALEMİNE YÜREĞİNE SAĞLIK ENİŞTE

Ülviye Güleryüz ESİN
Ülviye Güleryüz ESİN - 9 yıl Önce

Ellerine, kalemine sağlık enişte. İnşallah artık hiçbir kadınımız ölmez

Gamze Güngör AKIN
Gamze Güngör AKIN - 9 yıl Önce

ellerinize,kaleminize saglik amcacim.

Ahmet AKIN
Ahmet AKIN - 9 yıl Önce

sağol fatma hanım.yuşa ve asudenin gözlerinden öptüm....