KADINLARIMIZ

 

Bu yazımızda; bana göre yine sıra dışı bir konu ile bir kapı aralamak istiyorum. Ben kabul edilmiş günlere şerh koyanlardanım. Çünkü Hayat Arkadaşı sevilecekse bir ömür boyu sevilir. Anne sevilecekse bir ömür boyu sevilir. Kadınlar sevindirilecekse sadece 8 Mart’ta  değil bütün yıl  sevindirilip, kollanılıp, gözetilip, el üstünde tutulmalıdır. Kadına el dahi kalkmamalıdır, mağdur edilmemelidir. Çünki !!!  Evet çünkileri açalım.

Kadın ; anadır…

Ana, yar. Ana, yaran. Ana, sığınak. Ana, dayanak. Ana, ocak. Ana, kucak. Ana,  Allah'a(CC)  giden yolda rızası alınacak ilk durak. Ana, bizim için ağlayan. Ana, bizim için gülen. ‘’Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar ‘’  türküsünün başrol oyuncusu. Ana, yemeyip yediren. Ana, giymeyip giydiren. Ana,  ‘’ Cennet  anaların  ayakları altındadır.’’ müjdesine  mazhar olan ve de dimdik ayakta bizim için duran  abide.

Kadın ; ailedir , eşdir…

Eş, her başarılı erkeğin arkasında olan en sağlam dayanak noktası. Eş, dert  ortağı. Eş, soluk yoldaşı. Eş, iyi günde iyilikleri çoğaltan. Eş, kötü günde kötülükleri azaltan. Eş, günah kalkanı. Eş, elmamızın diğer yarısı. Eş, çocuklarımızın anası. Eş, evimizin maliye bakanı. Eş, toplumun şekillenmesindeki  odak noktası. Eş, soldurmamamız gereken gonca gülümüz.  Eş, ’’ Yuvayı dişi kuş yapar ’’atasözündeki becerikli usta.

Kadın ; öğretmendir…

 Öğretmen, öğretendir. İlk öğretmenimiz annemizdir. Öğretmen, ablamızdır. Öğretmen, okulda gözyaşımızın mendilidir. Öğretmen, ‘’ Bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’’ düşüncesini açtığımızda Ali Rıza Binboğa’nın dediği gibi ‘’ 29 kere 40 yıl kölesi ‘’ olmamız gereken bir şaheserdir. Öğretmen, genç filizleri yeşerten topraktır. Öğretmen, kara toprak gibi en sadık yarimizdir….

Kadın ; hemşiredir…

Kadın ; avukattır…

Kadın ; hakimdir...

Kadın ; kaymakamdır…

Kadın ; validir…

Kadın ; Bakandır…

Kadın ; Başbakandır…

Kadın ; Cumhurbaşkanıdır…

Kadın ; sırdır…

Kadın ; zenginliktir…

Kadın ; iffettir…

Kadın ; Cennettir…

Kadın ; kız çocuğudur…

Kadın ; sığınılan limandır…

Kadın ; Cehennem kilididir…

Kadın ; sırat köprüsünde yol arkadaşıdır…

Kadın ; Peygamber’leri (ASM) doğurandır…

Kadın ; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurtuluş Savaşında erkeğinin yanındadır , cephanecidir , hastabakıcıdır , canlı kalkandır , duacıdır , Kara Fatmadır , Nene Hatundur , Şerife Bacıdır ( O kahramanları rahmetle  ve şükranla ve de minnetle anıyorum) …

Ve ; ‘’ilim kadın - erkek her Müslümana farzdır.’’(H.Ş.)  Bu sebeple; kadınlarımız erkek gibi veya belki daha çok ilim tahsil etmelidir, kariyer yapmalıdır.Çünki toplumun bilinçlenmesi kadınımızla mümkündür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kadın ilklerine baktığımızda göğsümüz kabarmaktadır ve bilinçlenme noktasında haksız olmadığımızı göstermektedir. İşte  Kadın İlklerden örnekler ; İlk Başbakan Prof.Dr.Tansu ÇİLLER , İlk Bakan Prof.Dr. Türkan AKYOL , İlk Vali Lale AYTAMAN , İlk Kaymakam Özlem BOZKURT , İlk Belediye Başkanı Müfide İLHAN , İlk Büyükelçi Filiz DİNÇMEN , İlk Emniyet Müdürü Feriha SANERK , İlk Milli Eğitim Müdürü Güler KARAKÜLAH , İlk Muhtar Gül ESİN …( Antiparantez; isimlerde ve görevlerde  hata varsa şimdiden özür diliyorum.) Bu kariyerli örnekleri çoğaltabiliriz. Ancak kariyeri olmayan, fakat öpülesi elleri olan, abdestsiz evlâdına süt emzirmeyen, helâl lokma için cansiperane çalışan Anadolu Kadınını da unutmamamız gerekiyor. Çünki, en çok çileyi ve sıkıntıyı Anadolu Kadını çekiyor. En büyük ödülü Anadolu Kadını hak ediyor. Velhasılı dünyamızın gül ve de gülzar olabilmesi için kadın elinin değmesi şarttır. Bir toplumu bozmayı, perişan etmeyi amaç edinenlerin , ne yazık ki ilk hedefi kadındır…! ‘’Bizim en büyük düşmanımız cehalettir.’’(RNK)    O yüzden herkes için , tabii ki kadın için ; ilim , bilgilenme ve de bilinçlenme şart.  Bazı yarasa ruhlular bu güzellikten, bu olumlu gelişmeden korksa da kadın okumalıdır. Çünki yukarıda da sıraladığım gibi, toplumun her kesimini yeşertip gülşen edecek olan kadındır…

             Bu duygu ve düşüncelerle tüm bayanların ‘’8  mart Kadınlar Gününü’’ tebrik  ediyorum. Yine tekrar ederek ‘’Bu tebrik ve sevgimiz bir güne değil bütün yıla yayılmalıdır’’ düşüncemizin de altını kalın çizgi ile çiziyorum.Kadınlarımızın göz yaşının akmadığı,el üstünde tutulduğu, saygı gördüğü, düşüncesine itibar edildiği; bir Türkiye ve Dünya arzulayarak sevgilerimi ve  saygılarımı  kabûl buyurunuz….

 

Öğr.Gör. Ahmet AKIN

R.T.E.Üniversitesi

Teknik bilimler Meslek Yüksekokulu - RİZE          

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sebahattin BEKTAŞ
Sebahattin BEKTAŞ - 10 yıl Önce

Yüreğine sağlık hocam. Düşüncelerine aynen katılıyorum.

Kamil SEVİM
Kamil SEVİM - 10 yıl Önce

hocam yazılarınızı elimden geldiği kadar takip ediyorum konular gercekten okumaya değer .

Murtaza AYDIN
Murtaza AYDIN - 10 yıl Önce

Ahmet hocam yureginize saglik ellerinizden operim

Ahmet AKIN
Ahmet AKIN - 10 yıl Önce

Eyvallah gözlerinden öptüm.Allah(CC) muvaffak etsin..

Ahmet AKIN
Ahmet AKIN - 10 yıl Önce

Eyvallah Kamil evlât.Gözlerinden öptüm...

Ahmet AKIN
Ahmet AKIN - 10 yıl Önce

Yüreğine sağlık hocam. Düşüncelerine aynen katılıyorum.

Hüseyin BODUR
Hüseyin BODUR - 10 yıl Önce

hocam bunu şu an okuma i̇mkanim yok ama yakinda mutlaka okuyacağımi bi̇l deri̇m..sen yazarsinda ben ve bi̇ri̇leri̇ okumazmi....seni̇n yazilarin i̇laç gi̇bi̇ maşallah i̇laç...saygilarimla...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Enis Funda ÇAKMAK
Enis Funda ÇAKMAK - 10 yıl Önce

Cok guzel bir makale