Kapatmıyoruz, Entegre Hastaneye Çeviriyoruz!

Son yıllarda kapatmalar birleştirmelerle nereye gittiğimizi bilen varsa açıklık getirsin. Kapatarak birleştirerek kamunun yükünü azaltıyorsak, o zaman diğer kurumlara ne ihtiyaç var Karadeniz Sahil Yolunun bitmesiyle Gerze Sinop arası 20 dakikaya düştü diye tüm kurumları kapatalım. “Sakın yanlış anlamayın kapatmıyoruz kamunun yükünü azaltmak için birleştiriyoruz.” Ne demekse… O zaman bu birleştirmeleri yaparken, siyasileri de bu kapsama almak lazım diye düşünüyorum.

Geri dönüp ilçemizin yakın geçmişinde neler oldubitti bir bakalım.

2012 yılında Öğretmen evi ve Askerlik Şubesi kapatıldı

2013 yılında Cezaevi kapatıldı

2016 yılı gündeminde de iki önemli kayıp söz konusu. Gerze’de binbir emekle yıllardır eğitim veren üç lisenin birleştirilerek teke düşürülmesi gündemdeyken, bir başka kayıp da sağlık teşkilatında yaşanacak. Halen 25 yataklı ve 4 ana branşın bulunması zorunlu olan Gerze Devlet Hastanesinin; D sınıfından, 5 yataklı ve sadece aile uzmanının görev yapacağı E2 sınıfına geriletilmesi için çalışmaların başladığı konusunda da üzücü bir haber vermek zorundayım.

Kapatmalar, birleştirmeler sonucunda ilçemiz ne kaybediyor, kimler ne kazanıyor diye hiç düşündünüz mü? Bu soruyu, Gerze’yi her daim geliştirmekten, ileri götürmekten sorumlu siyasilere açık açık sormak lazım.

Şimdi ben bir gazeteci kimliğimle siyasilere soruyorum?          

      1.      Kapatılan kurumlardan ilçemiz maddi ve manevi yönden etkilendi mi?

       2.      164 öğrencisi olan Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi farklı bünyedeki iki lise ile neden birleştiriliyor?

       3.      Yakup Ağa Konağı turizme veya farklı bir hizmete neden açılmıyor?

       4.      Liman mevkiindeki Öğretmen Evi inşaatının akıbeti ne olacak?

       5.      Ülke genelinde modern hastaneler yapılırken Gerze Devlet Hastanesinin 25 yataklıdan 5 yataklı Entegre Hastanesine çevrilmesindeki amaç ne?

       6.      Diğer ilçelere yatırımlar yapılırken son yıllarda Orman işletmesinin müdürlük yapılması çalışmalarının dışında ilçemize ne yapıldı, ne yapılması düşünülüyor?

Bu soruların cevaplarını siyasiler tarafından yanıtlanmasını beklerken aynı soruları ilçemiz halkına da sorarak yanıt arayarak ileriki köşe yazımda yanıtlamaya çalışacağım.

Bir dahaki köşe yazımda görüşmek üzere esen kalın.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Vacit Tokmak
Ali Vacit Tokmak - 8 yıl Önce

kapatmaları doğru bulmuyorum!kapatılma nedenini niçinini iktidar partisi yetkililerine sormalı?onlar çok iyi bilirler ve de kapatılma nedenini de bir güzel savunurlar! muhalefet partilerine gelince,bu partilerin geçmişte kapatılanlarla da bugün kapatılacak olanlarla da bir sorunları olmadığını düşünüyorum! tepkiler ve karşı durmalar toplumsal ve örgütlü olmaktan uzaklaşmış sadece bireysel tepkilerle geçiştiriliyor! bunun bir nedeni de gerze ilçesi yerleşik halkı henüz bu ilçeye sahip çıkabilecek birlik ve beraberliği sağlayabilmiş değiller! esas sorun birlikteliğin henüz sağlanamamış olmasından kaynaklanıyor! siyasi oluşumlarda halk partilerde nicel olarak toplanmışlar. ama ilçenin ortak çıkarlarını savunmakta henüz bir araya gelemiyorlar! bir araya gelebilmeleri çok uzun süreç sonucu olabilecektir! ne yazık ki ben çok yakın gelecekte ortak bir hareket ve yanlışlara ortak bir tepki verebileceklerini hiç sanmıyorum!..

Fikret AYDIN
Fikret AYDIN - 8 yıl Önce

gerze'yi sevmek yetmiyor birşeyler yapmalı ,sen bunu yapıyorsun gösterdiğin hassasiyete ve gerçekciliğe saygı duyuyorum.sevgi ve selamlarımla.

sancaktar
sancaktar - 8 yıl Önce

birileri ceplerine para indirecek diye siyasi baski yapilmaya calisoliyor. gerze gozden cikarilmis.. termik santral bunun kaniti. milleti biktirip kendilerine secde ettirmeye calisiliyor. aa bu halk Allahtan baskasinin huzurunda egilmez. bu is boyle olmaz.. bir gece ansizin gelebiliriz....

Hüseyin ÜNLÜTÜRK
Hüseyin ÜNLÜTÜRK - 8 yıl Önce

değerli kardeşim yazını okudum sana sonsuzca teşekkür ederim yazdıklarının hepsi doğrudur demokrasi demek bilinçli halktır a parti̇si̇ b parti̇si̇ yoktur bu memleket bi̇zi̇mdi̇r bi̇z koruyacağiz bu memlekette hangi̇ parti̇ni̇n olursa olsun ne mi̇lletveki̇li̇nde hayir var nede teşki̇latlarda vali̇leri̇mi̇z kaymakamlarimiz şü memlekete bi̇r eser birakmi̇şmi̇ bizim memleket di̇nlenme tesisi demokrasi̇ dedi̇ği̇n tek yumruk olmali bi̇r i̇lde sağlik sifir denecek kadar azsa hi̇ç i̇ş yeri̇ fabri̇ka olmaza bu si̇nop i̇li̇nde i̇lerleme olurmu degerli̇ kardeşi̇m bütün kabehat bi̇zde demokrasi̇ hakkimizi kullanacaği̇z hep beraber olacağiz samsunda ne olursa bizim burada'da olacak konyada gazi̇antepte bütün i̇llerde ne olursa bi̇zi̇m burda'da olsun si̇nop başka bi̇r şey i̇stemi̇yor...