Avrupalı Sinoplular Yasta

Avrupalı Sinoplular, ASİDER'in kurucu ve eksi yöneticilerinden Hamza Açıkgöz hayata gözlerini yumdu.

Avrupalı Sinoplular Yasta

  Avrupalı Sinoplular, ASİDER'in kurucu ve eski yöneticilerinden Hamza Açıkgöz'ü kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyor.  Geçirdiği kalp kirizi sonrası Almanya’nın Dortmund kentinde kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Hamza Açıkgöz’ün ani ölümü Avrupa’daki Sinopluları yasa boğdu. Avrupa’daki Sinopluların örgütlenmesi ve ASİDER‘in kurulmasında büyük emeği geçen Hamza Açıkgöz, 21 Haziran’da 60. yaş gününü kutlayacaktı.

GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI

Cenazesi Ayancık’ın Akçakese Köyü’nde toprağa verilecek olan Hamza Açıkgöz için, Dortmund ve İserloh’da cenaze töreni düzenledi. Cenaze törenlerine ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, Başkan Yardımcısı Yüksel Erdem, Genel Sekreter Birol Üstün, ASİDER’in eski yöneticileri, Avrupa’daki Sinopluların önde gelenleri ve çok sayıda dernek yöneticileri katıldı.

ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, “Hamza Açıkgöz, Avrupalı Sinopluların simge ismi ve gerçek Sinop sevdalısıydı. Bizlere her zaman öncülük etmiştir. Avrupalı Sinoplular olarak acımız çok büyük. Kendisine Allah’tan rahmet. Açıkgöz ailesine başsağlığı diliyoruz.” dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2014, 20:04
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER