Demirel hayatını kaybetti

9.cumhurbaşkanı Süleyman Demirel yaşamını yitirdi.

Demirel hayatını kaybetti

  9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesinde yaşamını yitirdi. Türk siyasi hayatının en renkli kişilerinden biri olan Süleyman Demirel 91 yaşında idi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in hayatını kaybettiği Özel Ankara Güven Hastanesi yazılı açıklamada bulundu.

Özel Ankara Güven Hastanesi’nin yaptığı yazılı açıklamada;

“Sayın 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman DEMİREL, 13 Mayıs 2015 tarihinde böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği ve akut solunum yolları enfeksiyonu sebebiyle hastanemize yatırılmıştır. Takip eden günlerde sağlık durumu giderek ağırlaşmış ve tedavileri devam etmekte iken, 16 Haziran 2015 tarihinde solunum ve kalp fonksiyonlarında ileri derece kötüleşme olmuştur. Yapılan tüm girişimlere rağmen cevap alınamamış, 17 Haziran 2015 saat 02.05 ‘de hayatını kaybetmiştir.” denildi.

Süleyman Demirel kimdir?

-Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Cumhurbaşkanı Demirel, Türkiye’nin en genç genel müdürü, en genç başbakanı, İsmet İnönü ve Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra en uzun süre başbakanlık yapan siyasetçisi oldu.

-10 yıl 5 ay başbakanlık koltuğunda oturan, altı dönem Isparta milletvekilliği yapan Demirel, 1980′den sonra 7 yıl siyasetten yasaklandı.

-Altı kez kalktığı başbakanlık koltuğuna yedi kez oturan ve hükümet kuran Demirel, 16 Mayıs 1993′te Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Cumhurbaşkanı seçildi

-65 yıllık eşi Nazmiye Demirel’i 27 Mayıs 2013′te kaybeden Demirel için, bu yıl Isparta’da Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi açıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Cumhurbaşkanı, 40 yılı aşkın siyasi hayatında kendi deyimiyle “altı kez gittiği başbakanlığa yedi kez gelen” parti lideri, Devlet Su İşleri’nin “barajlar kralı” lakaplı inşaat mühendisi genel müdürü, Türk siyasetinin fötr şapkalı “baba”sı Süleyman Demirel, “Elektriğin komünisti olur mu”, “Ege bir Yunan gölü değildir, Ege bir Türk gölü de değildir, binanaleyh Ege bir göl değildir”, “Dün dündür, bugün bugündür” sözleriyle de hafızalarda yer etti.

Kendisine Allahtan rahmet, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 10:02

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER