Sinoplu Şehit son yolculuğuna uğurlandı

Kuzey Irak'ta şehit düşen Sinoplu Piyade Uzman Onbaşı Mahmut Mücahit Ülgen, dualar ve tekbirlerle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin tabutuna Sinopspor atkısı konuldu.

Sinoplu Şehit son yolculuğuna uğurlandı

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesindeki operasyonda şehit düşen Sinoplu Piyade Uzman Onbaşı Mahmut Mücahit Ülgen ailesinin ikamet ettiği İstanbul'da toprağa verildi.

Pendik 15 Temmuz Şehitler Camisi'nde ikindi vaktinde düzenlenen cenaze törenine, şehidin babası Hüseyin Ülgen, annesi Kamer Ülgen ve kardeşleri ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kara, hava, deniz kuvvetlerinde görev yapan subay ve astsubaylar ile üst düzey emniyet amirleri ve vatandaşlar katıldı. Aile, burada taziyeleri kabul etti. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Valisi Vali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı törene çelenk gönderdi.

Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz kıldırdı. Törenin ardından askerler tarafından omuzlanan Ülgen'in naaşı, top arabasına yerleştirildi. Bu sırada şehidin tabutunun üzerine Sinopspor atkısı konuldu. Ülgen'in naaşı daha sonra cenaze arabasına konuldu. Cenaze, Kurfalı Şehitliği'nde dualar ve tekbirlerle toprağa verildi.

Vitrin Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2019, 12:59

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER