KÜÇÜK ve ÖNEMLİ…

Ömür dakikalarımız hızla geçiyor. İnşaallah Yaradan’ın(CC)  rızasını kazanmaya çalışarak; iyi, güzel ve de doğru için gayret sarf ederek geçirelim. Sonradan  pişmanlıkları  yaşamayalım . ''Eyvah! Aldandık.  Şu   hayat-ı  dünyeviyeyi(dünya hayatını)  sabit(hiç bitmez)  zannettik. O zan(düşünce)  sebebiyle  bütün  bütün  zâyi  ettik(kaybettik). Evet , şu  güzerân-ı  hayat(geçici hayat), bir  uykudur ; bir  rüyâ  gibi  geçti. Şu  temelsiz  ömür  dahi, bir  rüzgâr gibi uçar gider.'' (RNK-Sözler-193)

En küçük dairemiz KALB dairesi . Dikkat ; en büyük görev burada ! Peygamber'imizin (ASM) büyük cihat dediği önemli görev en küçük dairemiz olan kalble-nefisle ilgili . Madalyonun bir başka yüzü ise ; değerli dostlar kalbimiz çok hassas ve nazik bir organımızdır . Kırıldığında ; kaynak veya lehim yapılarak tamir edilmesi de mümkün değildir . İki günlük dünya için kalb kırmaya değmiyor . Bu günler ; gündemindeki konular dolayısıyla tam kalb kırmaya müsait günler . Aman dikkat diyorum.!.....En küçük dairemiz KALB dairesi . Dikkat ; en büyük görev burada ! Peygamber'imizin (ASM) büyük cihat dediği önemli görev en küçük dairemiz olan kalble-nefisle ilgili . Madalyonun bir başka yüzü ise ; değerli dostlar kalbimiz çok hassas ve nazik bir organımızdır . Kırıldığında ; kaynak veya lehim yapılarak tamir edilmesi de mümkün değildir . İki günlük dünya için kalb kırmaya değmiyor . Bu günler ; gündemindeki konular dolayısıyla tam kalb kırmaya müsait günler . Aman dikkat diyorum.!.....En küçük dairemiz KALB dairesi . Dikkat ; en büyük görev burada ! Peygamber'imizin (ASM) büyük cihat dediği önemli görev en küçük dairemiz olan kalble-nefisle ilgili . Madalyonun bir başka yüzü ise ; değerli dostlar kalbimiz çok hassas ve nazik bir organımızdır . Kırıldığında ; kaynak veya lehim yapılarak tamir edilmesi de mümkün değildir . İki günlük dünya için kalb kırmaya değmiyor . Bu günler ; gündemindeki konular dolayısıyla tam kalb kırmaya müsait günler . Aman dikkat diyorum.!.....AİREDE EN BÜYÜK VE EHEMMİYETLİ(önemli) VE DAİMÎ(devamlı) VAZİFE(görev) VAR. Ve en büyük dâirede en küçük ve muvakkat(geçici) arasıra vazife bulunabilir. Bu kıyasla, küçüklük ve büyüklük makûsen mütenasip(ters orantılı) vazifeler bulunabilir.'' (Asa-yı Musa) (Beyanat ve Tenvirler) (RNK) AİREDE EN BÜYÜK VE EHEMMİYETLİ(önemli) VE DAİMÎ(devamlı) VAZİFE(görev) VAR. Ve en büyük dâirede en küçük ve muvakkat(geçici) arasıra vazife bulunabilir. Bu kıyasla, küçüklük ve büyüklük makûsen mütenasip(ters orantılı) vazifeler bulunabilir.'' (Asa-yı Musa) (Beyanat ve TenviAİREDE EN BÜYÜK VE EHEMMİYETLİ(önemli) VE DAİMÎ(devamlı) VAZİFE(görev) VAR. Ve en büyük dâirede en küçük ve muvakkat(geçici) arasıra vazife bulunabilir. Bu kıyasla, küçüklük ve büyüklük makûsen mütenasip(ters orantılı) vazifeler bulunabilir.'' (Asa-yı Musa) (Beyanat ve Tenvirler) (RNK)
En küçük dairemiz KALB dairesi . Dikkat ; en büyük görev burada ! Peygamber'imizin (ASM) büyük cihat dediği önemli görev en küçük dairemiz olan kalble-nefisle ilgili . Madalyonun bir başka yüzü ise ; değerli dostlar kalbimiz çok hassas ve nazik bir organımızdır . Kırıldığında ; kaynak veya lehim yapılarak tamir edilmesi de mümkün değildir . İki günlük dünya için kalb kırmaya değmiyor . Bu günler ; gündemindeki konular dolayısıyla tam kalb kırmaya müsait günler . Aman dikkat diyorum.!..... En küçük dairemiz KALB dairesi . Dikkat ; en büyük görev burada ! Peygamber'imizin (ASM) büyük cihat dediği önemli görev en küçük dairemiz olan kalble-nefisle ilgili . Madalyonun bir başka yüzü ise ; değerli dostlar kalbimiz çok hassas ve nazik bir organımızdır . Kırıldığında ; kaynak veya lehim yapılarak tamir edilmesi de mümkün değildir . İki günlük dünya için kalb kırmaya değmiyor . Bu günler ; gündemindeki konular dolayısıyla tam kalb kırmaya müsait günler . Aman dikkat diyorum.!.....AİREDE EN BÜYÜK VE EHEMMİYETLİ(önemli) VE DAİMÎ(devamlı) VAZİFE(görev) VAR. Ve en büyük dâirede en küçük ve muvakkat(geçici) arasıra vazife bulunabilir. Bu kıyasla, küçüklük ve büyüklük makûsen mütenasip(ters orantılı) vazifeler bulunabilir.'' (Asa-yı Musa) (Beyanat ve Tenvirler) (RNK)
''Ömür sermayesi  pek azdır; lüzumlu  işler  pek çoktur. Birbiri  içinde mütedâhil(farklı) dâireler  gibi, her  insanın  kalb ve  mide  dairesinden  ve  ceset ve  hane  dairesinden , mahalle  ve  şehir  dairesinden  ve  vatan  ve  memleket dairesinden ve  küre-i  arz(dünya)  ve  nev-i beşer(insanlık)  dairesinden  tut , tâ zihayat(hayat sahibi her şey)  ve  dünya  dairesine  kadar, birbiri  içinde  daireler var. Herbir  dairede, herbir  insanın  bir  nevi(çeşitli)  vazifesi(görevleri) bulunabilir. FAKAT  EN  KÜÇÜK  DAİREDE  EN  BÜYÜK  VE EHEMMİYETLİ(önemli)  VE  DAİMÎ(devamlı)  VAZİFE(görev)  VAR. Ve  en büyük  dairede  en  küçük  ve  muvakkat(geçici)  arasıra  vazife  bulunabilir.  Bu kıyasla , küçüklük  ve  büyüklük  makûsen  mütenasip(ters orantılı)  vazifeler bulunabilir.'' (Asa-yı Musa) (Beyanat  ve Tenvirler) (RNK)  En küçük dairemiz KALB dairesi . Dikkat  etmemiz  gerekiyor ; çünki  en  büyük görev  burada ! Peygamber'imizin (ASM)  büyük  cihat  dediği  önemli  görev  en küçük dairemiz  olan  kalble - nefisle  ilgili . Madalyonun  bir  başka  yüzü  ise ; değerli  dostlar  kalbimiz  çok  hassas  ve  nazik  bir  organımızdır . Kırıldığında ; kaynak  veya  lehim  yapılarak  tamir  edilmesi  de  mümkün  değildir . İki  günlük  dünya  için  kalb  kırmaya  değmiyor . Bu  günler ; gündemindeki  konular  dolayısıyla  tam  kalb  kırmaya  müsait  günler .  Aman  dikkat  diyorum. . !

İnsan  olan  her  insanın  başına  açılmış  bir  dava  var . Bu  dava  ise ; ebedî  bir  hayatı  kazanıp  kaybetme  davası  en  önemli  bir  konu .  Ne  bir  takımın  şampiyonluğu , ne  de  bir  partinin  iktidar  olması  bu  davanın  yerini  doldurması  mümkün  değil . Küçük  dairedeki  görevler  doğru  yapıldığında ; dünya  hayatımız  da – ahiret  hayatımız  da  güzelleşecek . Hayat  devam  ediyor . Peygamber’imizin (ASM) ; " Hiç  ölmeyecekmiş  gibi  dünya  için , hemen  ölecekmiş  gibi  ahiret  için  çalışınız ." hadis-i  şerifi  önümüzü  aydınlatmalı . Tabii  ki  vakur  duruş  önemli . Bazı  dostlar  sessiz  ve  vakur  duruşu  tenkit  edebilir . Ancak  kul  olarak  siz  ;  size  düşeni  en  güzel  ve  doğru  şekilde  yerine  getirmekle  mükellefsiniz . Bu  doğru  olarak  yapıldıktan  sonra , ortaya  çıkan  sonuç  baş  göz  üstüne . Celâledin-i  Harzemşah  gibi ;      " Ben  Rıza-i  İlâhî  için çalışırım . Galip  etmek , mağlup  etmek  Allah’ın (CC)  görevi . Ben  bana  düşeni  yaptıktan  sonra  O’ndan (CC)  gelecek  her  şey  güzeldir ." diyor .  Bu  sebeple  küçük  daire  çok  çok  önemli . Kapılarımızın  önünü  süpürmeye  devam . " Benim  kapımın  önünü  süpürmemle  ne değişecek , bir  şey  değişmez  ki ."  düşüncesini  kafamızdan  silmemiz  gerekiyor . Çünki ; " Kimin  himmeti  milleti  ise ;  O  tek  başına  bir  millettir ." (RNK)

Şimdi  kendime  soruyorum  ,  isterseniz  birlikte  soralım   ;   " Tek  başına  millet  mi  olmak  istiyoruz  ?!! "   O  halde , en  küçük  dairemizden  bismillah  diyerek  başlıyoruz .  Buyurun  dostlar  buyurun   inşaallah.  Dahası ,  "Nefsini  ıslah  etmeyen  başkasını  ıslah  edemez. " (RNK-Sözler)  Öyle  ise , nefsimizden  başlıyoruz….  

RİZE    En küçük dairemiz KALB dairesi . Dikkat ; en büyük görev burada ! Peygamber'imizin (ASM) büyük cihat dediği önemli görev en küçük dairemiz olan kalble-nefisle ilgili . Madalyonun bir başka yüzü ise ; değerli dostlar kalbimiz çok hassas ve nazik bir organımızdır . Kırıldığında ; kaynak veya lehim yapılarak tamir edilmesi de mümkün değildir . İki günlük dünya için kalb kırmaya değmiyor . Bu günler ; gündemindeki konular dolayısıyla tam kalb kırmaya müsait günler . Aman dikkat diyorum.!.....

En küçük dairemiz KALB dairesi . Dikkat ; en büyük görev burada ! Peygamber'imizin (ASM) büyük cihat dediği önemli görev en küçük dairemiz olan kalble-nefisle ilgili . Madalyonun bir başka yüzü ise ; değerli dostlar kalbimiz çok hassas ve nazik bir organımızdır . Kırıldığında ; kaynak veya lehim yapılarak tamir edilmesi de mümkün değildir . İki günlük dünya için kalb kırmaya değmiyor . Bu günler ; gündemindeki konular dolayısıyla tam kalb kırmaya müsait günler . Aman dikkat diyorum.!.....En küçük dairemiz KALB dairesi . Dikkat ; en büyük görev burada ! Peygamber'imizin (ASM) büyük cihat dediği önemli görev en küçük dairemiz olan kalble-nefisle ilgili . Madalyonun bir başka yüzü ise ; değerli dostlar kalbimiz çok hassas ve nazik bir organımızdır . Kırıldığında ; kaynak veya lehim yapılarak tamir edilmesi de mümkün değildir . İki günlük dünya için kalb kırmaya değmiyor . Bu günler ; gündemindeki konular dolayısıyla tam kalb kırmaya müsait günler . Aman dikkat diyorum.!.....

Saygılarımla .

Öğr.Gör. Ahmet AKIN

R.T.E. Üniversitesi

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
muhsin açıktepe
muhsin açıktepe - 9 yıl Önce

ellerinize sağlık değerli hocam rabbim tüm insanlığa salih ihlas ve istikamet nasip etsin.

Ahmet AKIN
Ahmet AKIN @muhsin açıktepe - 9 yıl Önce

eyvAllah muhsin bey kardeşim . açıktepe'lere selâm ve dua ile...

hüseyin bodur
hüseyin bodur - 9 yıl Önce

ahmet hocam,değrli arkadaşım, güzel insan... elbette güzel insanların yazdıkları yazılarda güzel olur...emeğine, yüreğine sağlık..Allah kalemine zeval vermesin,sağlığın daim olsun...niçe güzellll köşe yazılarıyla tolumu aydınlatmanız ve doantömanız temenni ve dileklerimle saygılar sunuyorum.bekir demirci, siz ve egerkse diğer yazrlarımızn yazılarını fırsat buldukca okuyorum...her birinizi tebrik ediyorum..gerze gündem habeer bu yüzden çok şanslı bir site oldu...mustafa yoğurtcu kardeşimede başarılar diliyor, gözlerinden öpüyorum....... saygı,sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.....

Ahmet AKIN
Ahmet AKIN @hüseyin bodur - 9 yıl Önce

eyvAllah hüseyin bodur kardeşim. istanbul semalarına ve de bodurlara binlerce selam ve dua ile...