28 Yıllık Hasreti Sona Erdirdiler.

Festivalin 3. gününe yağlı güreşler damgasını vurdu.

28 Yıllık Hasreti Sona Erdirdiler.

  Gerze Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 28 yıl aradan sonra ilk defa düzenlenen yağlı güreşler saat:11.00’ de Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, güreş otoriteleri, Dünya, Avrupa ve Türkiye ve Tarihi Kırkpınar güreşlerinde başa güreşen Aydın Polatçı, Nail Kurt, Fatih Bakır, Eyüp Ünlü, Fikret Ersoy ve Ahmet Doğu ile çok sayıda güreş severin katılımı ile festival alanında gerçekleşti.

1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Cazgırlar Dikmenli Kemal Karga ve Sinop’ lu Yaşar’ ın manileri, esprileri ve doyumsuz sunumuyla start alan güreşler gerçekten büyük ilgi gördü.

  28 yıl gibi uzun bir aradan sonra ilçemizde ilk kez gerçekleştirilen yağlı güreşlere vatandaşlarca gösterilen ilginin, halkın yağlı güreşe ne kadar hasret olduğunun kanıtı gibi idi. Yüzlerce güreş sever yaklaşık 40 derece sıcaklığa rağmen alanı tamamı ile doldurdu, güreşler bitinceye kadar da ayrılmadı.

Tamamı ile Kırkpınar kriterleri uygulanarak gerçekleştirilen güreşlere miniklerle başlandı mücadeleleri zevkle izlendi.  Daha sonra sırasıyla güreş boyları büyüdü, başpehlivanlık güreşlerine geldiğinde heyecan doruğa çıktı. Son derece çekişmeli geçen başpehlivanlık güreşinde rakibi Biga’ lı Nail Kurt’ u yarım saatlik mücadele sonunda yenen Dünya Şampiyonu güreşçimiz Aydın Polatçı, Gerze Festivali Yağlı Güreşleri 1.Başpehlivanı ünvanını aldı.

Güreş ağalığı ve keşkek ağalığı için yapılan ihale de görülmeye değerdi. Büyük çekişmeye sahne olan keşkek ağalığını 10.000TL.bedelle Kasım Tataroğlu aldı. Güreş ağalığı için yapılan ihalede de heyecan dorukta idi. Uzun süren yarışın galibi aslen ilçemiz Kabanlar köyünden olup İstanbul’ da ticaretle uğraşan Kaptan İnşat Sahibi Sadettin Kaptan oldu.

Sadettin Kaptan Festival güreş ağalığını 31.000TL.bedelle aldı.

İşte Gerze Festivali Yağlı Güreş Sonuçları,

12 kategoride toplam 150 güreşçinin kol bağladığı güreşlerde;

Baş: Aydın Polatçı

Başaltı: Tahir Yılmaz

Büyükorta: Mustafa Yiğit

Küçükorta: Fatih Yiğit kazandılar.

Tüm festival etkinliklerinin videoları hazırlık aşamasında.








































































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2012, 21:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Uzaktaki Gerzeli
Uzaktaki Gerzeli - 12 yıl Önce

sayın yoğurtçu, haberleri sıcağı sıcağına sitenize ekleseniz çok daha verimli olur kanaatindeyim. saygılar.
Etidör notu: sayın okuyucumuz gecikmeden dolayı özür dileriz,.

istanbuldaki gerzeli
istanbuldaki gerzeli - 12 yıl Önce

sayın yoğutcu. 28 yıl sonra ilk defa yapılan yağlı güreşlere daha çok önem vermenizi beklerdim. emeği geçenlere teşekkür ederim. gerze yağlı güreşlerinin video görüntülerinide eklerseniz sevinirim. saygılar
Etidör Notu: haberdeki 3. video güreşlere ait. 2 saatlik tam görüntü isterseniz büromuza uğramanız yeterli, ilgilerinize teşekkür ederim.

HAKAN GÜL
HAKAN GÜL - 12 yıl Önce

arkadaşımıza sonuna kadar katılıyorum. üyesi olduğum istanbul gerze ve çevre köyleri derneğinin başkanımız mustafa bartınlı önderliğinde gerzede yıllar sonra yağlı güreş etkinliği yapmak için ne kadar fedakarlık yaptıklarını ben biliyorum. bu güreşlerin devamı için desteklenmelidir.gerzemiz bunu hakediyor.

banner381
SIRADAKİ HABER