44. sü Düzenlendi

Bu yıl 44.sü düzenlenen Gerze Kültür ve Sanat Festivali gerçekleşti.

44. sü Düzenlendi

Bir haftadır süregelen yarışmaların devamında 29 Temmuz 2018 Pazar saat 20 00 da İskele mevkiinde festivalin açılış programı düzenlendi. Düzenlenen programda konuşma yapan Gerze Başkanı Osman Belovacıklı vatandaşın taleplerini karşılamak için gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Konuşmasının devamında Tekel ve Tütün Emekçilerinin öneminden bahseden Belovacıklı bu serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış programının devamın ise Gerze Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Topluluğu, Terme Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve Tekel ve Tütün Emekçileri sergisini ziyaretle sona erdi.

Birbirinden güzel ve anlamlı etkinliklerin gerçekleştiği festivalde ana etkinlik saatinde ise Gerze Festival alanı tamamen izleyicilerle doldu.. Tuğba Yurt ve Buray konserlerinin yapıldığı programda gençler yerinde duramazken, binlerce Gerzeli hep bir ağızdan şarkılar söyleyerek unutulamayacak bir gecenin yaşanmasına vesile oldular.

Sunuculuğunu Kral FM’in spikeri Afrikalı Ali’nin yaptığı konserin başında ise Belediye Başkanı Osman Belovacıklı konuşma için sahneye davet edildi. Gençlerin geleceğimizin teminatı olduğunu belirten Başkan Belovacıklı; “Siz istediniz, bizler de istediğiniz sanatçıları getirdik.” Diyerek gençlerin tezahüratlarla alkışlandı. Belovacıklı konuşmasının sonunda ise 10 yıldır biran olsun desteğini esirgemeyen Av. Ramazan ÜTÜK’e Belediye Model Gemi Atölyesi’nde imal edilen bir Model Gemi maketi hediye etti.

Konser programımızın ilerleyen bölümlerinde ise yarışmalarda dereceye giren ve festivalimize destek sağlayan vatandaşlarımıza İlçemiz Kaymakamı Murat GÜüven ve Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu tarafından ödül ve plaket takdimi yapıldı.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER