Belovacıklı Söz Verdi

Gerze Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu “Anadolu’dan Türküler” konseriyle seyircileriyle buluştu.

Belovacıklı Söz Verdi

Gerze Belediyesi Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen Konsere TBMM Divan Üyesi ve Sinop Milletvekili Barış KARADENİZ, Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI, İl Genel Meclis Üyesi Necmettin ÇAKIR, CHP Sinop İl Başkanı İnan Savaş YÜKSEL, CHP Gerze İlçe Başkanı Nihat ERDAL, CHP Gerze Belediyesi Meclis Üyesi Adayları ve türkü sever dostları katıldı.

Sandalyelerin dahi yetmediği konsere ilgi yoğun olurken Şef N. Semih BEŞCANLAR’ın korosu dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Hüzünden, coşkuya izleyicilerin yoğun duygular yaşadığı konserin son bölümü ise vatandaşların bolca alkışı eşliğinde sona erdi.

Konserin sonunda çiçek taktimi için sahneye davet edilen Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı konuşmasında; “Öncelikle bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Ben, 2009 yılında yaptığım konuşmalarda Gerze’yi 12 Eylül öncesine döndürmek istiyorum demiştim. Bunu söylememde ki tek gaye, Gerze’yi 12 Eylül öncesinde ki gibi Kültürel ve Sanatsal faaliyetlerin yoğun yaşandığı bir ilçe haline getirmekti. Bugün geldiğimiz noktada bunu başarmış görünüyoruz. Ayrıca yine çok yoğun katılımlı bir gece yaşadık. Sizlere ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca söz veriyorum. Bir dahaki dönem daha büyük bir Kültür ve Sanat Merkezi yapacağım.” dedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nami Kalay
Nami Kalay - 5 yıl Önce

CHP BELEDİYELERİ OVACIK VE SİLİVRİ ÖRNEKLERİNDE OLDUĞU GİBİ KIRSAL YÖRELERİNDE KÖYLÜNÜN TARIMIN AKLI ÖNDERİ PROJESİ OLMALIDIRLAR O ZAMAN KÖYLÜYÜ CHP Lİ YAPABİLİRSİNİZ

İ.N.T
İ.N.T - 5 yıl Önce

Madem !!Gerze de kültür ve sanati 12 eylül oncesine taşıyacaksanız önce güreş ve ramazan eğlencesini yapmayınız!!! Örneğin , tahta sandalyeli yazlık sinemaları yeniden şehre kazandırın. Bu geriye gitmek değil!! dediginiz gibi...
Buna sadece fabrika ayarlarına dönüp yeniden başlamak diyelim.

İ.N.T
İ.N.T - 5 yıl Önce

Baskan adayı Sayın, Belovacikli çok güzel söylemiş, degil mi?? Örneğin , önce Gerze Kültür ve Sanat Festivali ni dile getirelim.Öyle öf den püf ten sanatcilarla , etkinliklerle Festival değil!! Festivalin adına yakışır , Gerzenin yerel sanatcilariyla, kendi kültür ve anlayisiyla pekâlâ bu festivalin altindan kalkabilir Gerze. Cok ta güzel olur. Amaç !!Gerzenin kültür ve sanatını yaşatmak geliştirmek, anlatmak sa ... kendi iç dinamikleri ne firsat verip desteklenmeli. Kültür ve sanatı dışarıdan ithal etmemeli. Cittaslow olmanın kriterlerinden biri de bu olmalı... diye düşünüyorum. Bırakın Güreşi Dikmen yapsin. Biz çalalım söyleyelim oynayalim resim yapalım ,ahşap oyuncak gemi maketi yöresel urunler, yemekler v.s unuttuğum Gerzeyle ilgili bir sürü Gerzeye ait olan çok şey.
Panayirla Festivali lütfen birbirine karıştırmayalım.
Panayır i ayrı degerlendirelim. O da yapılsın tabiki. Fakat! Panayir kültür ve sanatı içinde barındırmaz .öncelikli amacı ticaridir.

cemaleddin
cemaleddin - 5 yıl Önce

birde yeni kurulan mahellerde cami+ cocuk parki+ yashlilarin ve ev hanimlarinin jimnastik yapabilecekleri yerlerlede ilgilense daha iyi olur.
kafayi ceken kendi kendine müzigini söyliyebilir. bunlara verilen deger kadar öbür mahalleye deger verseniz sizin yararinizadir.

banner381
SIRADAKİ HABER