Çocuklar Bayram Yerinde Doyasıya Eğlendi

İlçemizde her sene düzenlenerek geleneksel hale gelen tiyatro günleri başladı.

Çocuklar Bayram Yerinde Doyasıya Eğlendi

Gerze Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen tiyatro günleri başladı.  Başlangıç olarak Trabzon’dan gelen tiyatro ekibi 9 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 11.00’de Gerze Belediyesi Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde ilçemizdeki çocuklarla buluştu. Salih Yakın’ın yazdığı Uğur Keleş’in yönetmenliğini üstlendiği “Bayram Yeri” isimli tiyatro oyunu Trabzon Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelendi.

Tiyatronun konusunu çocukluğumuzda panayırlarla başlayan ve sonrasında kaybolan, fuarlarla devam edip lunaparklarla daha modern bir hale gelen ‘şehirleşme serüveni’ oluşturuyor. Çocukların elinden ‘yaşam alanları, oyun parkları, mutlu oyunları’ alınıp ‘keyifsiz, eğlencesiz, sadece bilgisayar oyunlarına endeksli’ bir hayat sunulunca, çocukların mücadelesinin başlaması ve’ İnşaatlaşmayı’ durdurmak ve en güzel günlerinin geçtiği alanları kurtarmak için büyük bir çaba sarf eden çocukların mücadelesi eğlenceli bir şekilde anlatılıyor.

“Bayram Yeri” isimli tiyatro oyunu bugün saat 14.00’te Gerze Belediyesi Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde ücretsiz olarak tekrar öğrenciler için sahnelenecek.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER